Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Vinterns första dag

June 1st, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Ännu en dag har passerat här i Australien. 1 juni. Vinterns första dagen vilket känns skitkonstigt. Jag kan inte alls förstå att det är juni, det blir kallare och regnigare för varje dag som går och juni ska ju överhuvudtaget inte vara vinter, det hör man ju på namnet! Mycket skumt.

Som tur är så var inte slutet av maj (höst och Australiens motsvarighet till november) så regnigt som befarat. Jag blev varnad för det nämligen, att alla européer längtar hem som mest i maj, när regnet står som spö i backen och ni hemma i Sverige och Tyskland sitter på uteserveringar, tar fram sandalerna och dricker rosé på nyklippta gräsmattor.

På morgnarna och nätterna är det kallt här nu, en ganska rå kyla som trots att den oftast inte går under 10 grader, ändå är så pass ovan och “höstig” att den går in i märgen på mig. Det vore bra om jag slapp lägga pengar på en vinter/höstjacka, som jag har flera stycken av i en kartong hos mamma och pappa, men om alternativet är att ständigt gå runt och huttra så får det bli så ändå. Jag har ju min regnjacka, så en fleece att ha under den är kanske en bra kompromiss..

Aja. Det är ju bara lite mer än fyra veckor kvar nu, innan jag åter får sommarsol på kinderna, gräsmattehäng vid Main och tjejsnack med Linda och en Erdbeerbecher. Längtar.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *