Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Veckans planer v. 36

September 3rd, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

Måndag och veckan har kört igång med en skräll. Eller nåt. Elsa har överlevt en dag till på förskolan. Jag läste ut min bok i personalrummet, Elsa busade på lekplatsen. Jag såg henne genom fönstrena och fällde eventuellt en liten tår. Hon såg så glad och var en sån typisk liten treåring. Det är rätt att ha henne på förskola, det vet jag. Men det betyder inte att det är lätt eller att hon ska dumpas där till varje pris. Ska skriva ett inlägg om det en annan dag. Men det gick bra, hon lekte med en annan ny tjej, Polly, kan vi kalla henne. Och de verkar komma bra överens. Hon är lika lugn, stillsam och verbal som Elsa.

Sen gick vi hem och kramade Ville som hade sovit middag i vagnen med sina farföräldrar. Väldigt praktiskt att de kan passa honom lite nu, onekligen. Efter en lunch som bestod av mackor med leverpastej och tomatbitar, däckade båda barnen som stenar. Och jag passade på att lyssna på podd, tvätta, torka av hyllor i köket och skriva en handlelista inför helgens besök. Oh, nu kom jag på en bra grej. Jag ska leka bloggare!

Veckans planer:

Måndag: Förskola. Sen ska det komma några och kolla på vår lilla balkong som inte har ett räcke (livsfarligt!). Den ska lagas nu!

Tisdag: Förskola. Sen ska vi gå till Bad Homburgs stolthet, Kurpark, och plocka kastanjer och lajva höst tillsammans med Anna och Viola.

Onsdag: Förskola. Ville och jag kan förhoppningsvis sticka till musikgruppen. Sen ska vi ha lekdejt här hemma. Då kommer våra vänner från gympan, Jennie, Mona och Marlon. Måste dammsuga innan de kommer också. Och kanske baka något litet. Nä, förresten, vi har ju kolakakor i frysen! Perfekt!

Torsdag: Förskola. Ville och jag kanske hinner med Ikea en sväng. Behöver lite mer sängkläder till gäster. Sen kör vi till kyrkan på eftermiddag och leker med folk där.

Fredag: Förskola. Inga planer för eftermiddagen! Hallelujah! Handla? Men det är inte kul att göra på fredagseftermiddagar…På kvällen ska Eric och jag kolla på film och kramas på soffan, bestämmer jag nu. Kanske Captain Fantastic som Jannicke rekommenderade.

Lördag: Jag ska nog åka och handla på förmidddagen alltså. Så får Eric träna på att lägga Ville också, första napen vid 9 är alltid lättast. Vi lunchar tillsammans och förbereder mat och gästrum. För på eftermiddagen kommer Tom och Jaana med sina söner Kai och Jim. Tom är Villes gudfar och gammal kompis till Eric. Vi kommer jättebra överens alla 8, så det ska bli kul. Jag hoppas på vin och vuxenprat på kvällen när ungarna somnat.

Söndag: Storslagen frukost, för att jag gillar det, med våra gäster. Sen inga planer. Mer rens i svärföräldrarnas trädgård?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *