Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Vårt kylskåp

March 11th, 2012 | Posted by Jess in Mat.

Lchf-dieten är svår att följa här. Landet Australien är i och för sig före rent tidsmässigt, men diet- och matmässigt är de väldigt bakom. Alla produkter i vårt kylskåp, utom de på min hylla, är light. Vi snackar fettfria eller fettsnåla produkter: ost, mjölk, choklad, bröd, smör, hummus, kycklingbröst, såser, majonnäs, yoghurt, kakor, coca-cola, tomatsås och dressing.

Visserligen finns det en del grönsaker där också, det ska jag inte ljuga om. Men också väldigt mycket färdigmat; färdiga soppor, färdiga kycklinggrytor som ska värmas, färdiga bullar som ska bakas i ugnen, färdiga röror som ska blandas med pasta eller grönsaker doppas i. Jag gick ner i vikt med hjälp av lightprodukter och kaloriräknande när jag var i USA, men nu (tror jag) vet jag bättre.

De är samtidigt väldigt glada för sina kolhydrater och pasta och ris räknas fortfarande som väldigt nyttig mat här. De tycker såklart att jag är konstig som vräker i mig fett och att jag är jobbig som inte äter bröd och att jag är onyttig som inte äter frukt. Det är nog bäst om jag kan gå ner lite i vikt snart så att de inte får vatten på sin kvarn och har bevis för att dieten gör mig tjockare. Pressure.

 

Nedersta hyllan med mat på är min.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *