Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Vår lille fisk

October 4th, 2015 | Posted by Jess in Ungen

Blogginlägget kommer att handla om Elsa och babysimningen, men rubriken är trots detta lite missvisande, för jag tycker inte hon är en fisk. Inte än iallafall.

Det är ett mysigt litet ställe vi går till, en bassäng som ligger i källaren till ett ålderdomshem. Varje gång vi går igenom korridorerna för att komma dit dyker det upp gamlingar som vill gulla med bebisen. Det får de gärna för min del, men Elsa brukar vara lagom intresserad. Vi byter sen om och får hjälp av läraren Undine att komma ner i bassängen. Det är supervarmt i rummet och i vattnet. Elsa har ingen baddräkt på sig eftersom läraren (som är världens strängaste) inte tror på sånt. Hon har heller ingen simblöja på sig eftersom läraren inte tror på sånt heller. Hon har ett par tighta bomullsshorts, typ, som vi fick köpa av Undine första gången vi var där.

Elsas grupp är ganska liten, fem bebisar och fem mammor. Det är jag och en annan mamma som är nya och resten har redan gått kursen innan. Elsa är en av de yngsta, men sötast i gruppen. Hehe.

Så vi hoppar i och Elsa sätter på sig sitt babysimsansikte som är coolt och avslappnat och neutralt. Sen sjunger vi lite och turas om att skvätta vatten på varandras bebisar. Enligt Undine handlar allt om att träna upp den såkallad “simreflexen”, vet inte om det heter så på svenska också. Det är den som gör att bebisar automatiskt håller andan när de är under vatten. Man kan tydligen få den att vara längre genom att träna på den, alltså ge bebisarna vatten i ansiktet.

Ungarna får också varsin badring i bebisstorlek och så får vi dra dem runt i poolen, både på magen och på ryggen. De får även dyka, alltså vi doppar ner dem lite snabbt i vattnet, och göra magplask från kanten, allt under noggrann övervakning av Undine och oss mammor.

Jag tycker det är jättekul, badar gärna och tycker det är mysigt att göra nåt tillsammans med Elsa. Hon däremot är så jäkla likgiltig. Allvarlig, men inte ledsen, lugn, men inte glad. Vet alltså inte vad hon tycker, men jag hoppas att hon inte hatar det och att hon håller på att vänja sig. Det känns viktigt för mig att ha en unge som inte är rädd för vatten och som förstår hur kul man kan ha i badet.

Efter 30 minuter i plurret går vi upp och duschar och klär på oss innan Elsa får mat i ålderdomshemmets bibliotek och sen däckar i vagnen. Simningen tar på krafterna.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *