Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Var är det nu Polen är huvudstad?

March 6th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Jag skryter inte med att kunna särskilt mycket om Australiens geografi, mer än de fem, sex största städerna. Jag är inte heller så himla duktig på att placera ut afrikanska länder och städer på en karta. Men. Riktigt så illa ställt som det var med geografin för en av mina kursare igår är det inte. Det var dessutom under turism-kursen som fadäsen kom, de studenterna där har pluggat turism tillsammans i två år också, ska tilläggas.

Läraren visar bilder på olika städer i världen och vi ska gissa var de var tagna. En tjej längst fram som var ganska snackeglad ropade hela tiden ut potentiella stadsnamn och hade rätt kanske femtio procent av tiden. När professor Kim visar en bild på en gammal stad, med en kyrka i bakgrunden tänker jag “Prag” för mig själv. Tjejen på första raden skriker “Polen! Där har jag varit! Lätt Polen”. Det hade ju naturligtvis kunnat varit Polen, men läraren säger att det inte är Polen utan huvudstaden i Tjeckien. Alltså Prag. Jag high-fivar diskret mig själv. Tjejen längst fram vägrar dock ge sig. Hon hojtar glatt: “Ja! Huvudstaden i Tjeckien är väl Polen? Jag har ju varit där”.

Nu reagerar flera av de andra australierna (Lovad vare Gud, det finns hopp om mänskligheten!) och undrar om det inte är så att Polen är ett land och Tjeckien ett annat…?

“Prag!” skriker jag, “staden heter Prag!”

Herregud alltså.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *