Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Utomlands är jag stoltare

April 23rd, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Sverige. | Tyskland.

Har vi pratat om detta tidigare, att när jag är utomlands så är jag liksom superstolt och exalterad över att vara svensk? Ser jag något som har med Sverige att göra så ska detta fotas och förevigas och helst också delas med närvarande icke-svenskar. Well, i Tyskland var det så iallafall och i Sverige blev jag stolt över att se tyska grejer och här i Australien blir jag stolt både över svenska och tyska grejer!

I Melbourne hittade jag några stycken och tänkte nu tvunget dela med mig.

 

En hel affär med svensk glaskonst!

Tysk lågprisaffär

Svensk deckare

 

Hittade även en svensk kille som hette Mattias i receptionen på hostelet. Han hade en australisk flickvän som hade kommit med honom till Sverige och bott där i tre år och nu befann de sig alltså på obestämd tid i Melbourne. Han var väldigt trevlig och väldigt småländsk. Vi pratade om det här med att älska någon från ett annat land och jag kände att Tyskland inte riktigt är lika långt bort från Svedala som Australien. “Det är klyschigt och lite pinsamt”, sa svenske Mattias, “men du vet, kärleken övervinner allt.”

Vilket visade sig vara precis vad jag behövde höra eftersom nån snott min mat och jag saknade Eric så att hjärtat värkte.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *