Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Utbytesstudenter på vift i Adelaide

March 11th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

I torsdags hade ISSU, den delen av universitetet som har hand om oss utbytesstudenter, arrangerat en utflykt inne i Adelaide. Det var tänkt att dagen skulle vara för studenter som nyss kommit till Australien, studenter som ska åka utomlands till hösten och studenter som precis kommit tillbaks från studier i utlandet. Vi började med att ses utanför Haigh’s Chocolates, en välkänd chokladtillverkare som kommer från den här delen av Australien. Över 25 stycken hade sagt att de tänkte komma, fyra av oss dök upp. Där och då sattes tonen för resten av dagen. Vi väntade tappert på fler studenter i säkert tjugo minuter men ingen kom. Då startade vi den utlovade guidade rundturen i Adelaide med att gå in i chokladaffären för en provsmakning. Vi fick lite avbrutna chokladbitar nerslängda i en påse som vi sen åt på gatan. Inte mycket till provsmakning vill jag påstå. (Jag åt naturligtvis ingen choklad.)

Sen körde guidade turen igång. Det visade sig vara en promenad längs med Adelaides shoppinggata Rundle Mall, samtidigt som vi stannade ibland och en av de två tjejerna från ISSU berättade lite om vilken affär vi kunde se. Ja. Orkar knappt säga något mer om det.

Vi kom så småningom fram till den botaniska trädgården i Adelaide, en jättestor, härlig park med en massa olika inhemska blommor och träd. Vädret var perfekt, ungefär 27 grader och lite svalkande vind samt blå himmel. Där träffade vi en bunke andra studenter så nu var vi kanske 30 istället för de 55 som hade anmält sig. I parken lekte vi lite tramsiga lekar, klassiker som säckrace, spring-med-ägg-i-sked och limbo. Alla var ganska osugna på att leka eftersom vi redan kände varandra efter alla aktiviteter vi blivit medsläpade på.

När klockan började närma sig fem var jag väldigt hungrig. Vi hade blivit lovade barbecue, vilket hade varit perfekt för mig och mina specifika matkrav, men det fanns bara godis, klubbor, kex och kakor. Vi snackade om att äta på en restaurang innan konserten som skulle avsluta kvällen drog igång, men det blev ändrat och tjejerna ville äta något snabbt från marknadsstånden istället.

Jag kände mig trött, oengagerad, lite småsur och utsvält så istället för att försöka hitta något billigt och kolhydratfritt på festivalen så stack jag hem och lagade kycklinggryta istället. Humöret blev bättre när blodsockernivån steg. Men dagen var ändå en besvikelse, trots att de trevliga människorna från ISSU gjorde sitt bästa.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *