Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Uppsatsen är döende.

May 24th, 2013 | Posted by Jess in Plugg.

Provsvaren kom tillbaks. De var negativa, som i, ännu en uppsats som jag fått ut på papper var dålig. Jag orkar inte mer nu tror jag. Gick från mötet igår med tårarna forsande ner för kinderna och med Eric som desperat försökte peppa via Skype i telefonen. Min handledare är en väldigt intelligent och professionell människa som jag har stor respekt för. Men när han levererar kritik så gör han det på ett sätt som förnedrar, generar och förminskar. Jag kände mig som världens mest korkade, tröga människa igår och det är inte så värst praktiskt inför skrivandet av ännu en ny, tredje, kandidatuppsats.

På ett sätt känns det som jag borde skita i det nu, inte hetsa sönder mig själv till deadline den 3 juni, utan istället satsa på att lämna in en bra, ostressad uppsats till nästa deadline i augusti istället. Samtidigt så vill jag så väldigt gärna bli klar nu. Känna mig färdig med Malmö Högskola och kunna flytta till Tyskland med noll lösa trådar kvar här i stan.

Just nu är planen att ta det lugnt. Inte hetsa, inte stressa, inte få panik och inte falla i gråt för att jag inte har tid att ta mer än tio minuters lunchrast. Jag ska skriva en inledning som strukturerar upp vad jag skulle kunna göra i den nya uppsatsen, jag ska lämna in den till handledaren på måndag och träffa honom på hans kontor. Vi ska prata om hur dåligt jag skriver, om hur mina tankar är fel och om hur man absolut inte blir godkänd på sin kandidatuppsats. Sen tar jag handledarnas alla tips i en liten påse inne i huvudet, går hem, sätter mig framför datorn och skriver en uppsats så bra som jag bara kan.

Sen lämnar jag in den. Opponerar på någon annans och försvarar min. Och sen får antagligen underkänt, men den minimala chansen till det lägsta godkänt-betyget kvarstår. Kanske blir det en snäll och generös människa som rättar min uppsats? Kanske måste jag komplimentera, skriva om och lägga till för att ha en chans på godkänt i augusti? Jag tar det då.

Tills dess handlar det om att överleva, om att få svullna ögonlock att krympa och att få hjärtats bultande att lugna ner sig. Det är bara en uppsats för i helvete. Det är bara en uppsats. En liten sketen uppsats.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *