Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Tygrester, bullar, tvättkorgar och djur i parad

February 23rd, 2020 | Posted by Jess in Annat.

Det ligger bitar av grönt, glittrigt tyg på golvet i vardagsrummet. Det är jag som inte städat upp efter mig. Jag har nämligen tillverkat en sjöjungfrudräkt idag som Elsa behöver på tisdag. Då är det Fasching, tyskarnas svar på Halloween. Ett år var jag med Lars, Linda och Eric i Mainz, utklädd till troll med tandlucka och allt. Det var.. intressant. Men nu är det ju som alla vet andra tider och Elsa får stå för firandet i vår familj. Hon var en lite lagom diskret katt förra året, men denna gången hade de röstat fram ett tema på föris (undervattensvärld) och trots att jag föreslog att hon skulle vara en dykare som rider på en sjöhäst så föll alltså valet på sjöjungfru. Helst hade hon velat vara i princip naken med en snäck-bh i lila, men det får hon inte för mig.

I köket står min bakmaskin framme också, mjölig och dann. Den användes igår när jag gjorde sockerbullar med vaniljfyllning till gäster från Aachen. De kom med sina tre söner och vi fikade på en iskall lekplats innan vi drog hem igen och drack rödvin till chilin jag kokt. Barnen lekte så bra och jag blev glad att Elsa inte alltid är en blygis. Även i veckan när vi hade besök av Leyla och Nina som har två barn vars, bland annat två som är lika gamla som Elsa. Vi lärde känna varandra på efter-bebis-gympa 2015. Vi träffas inte alls ofta och ibland är det kämpigt för barnen att komma igång med lek. Men den här gången gick det alltså fint, de skrattade och rusade genom lägenheten, jagade av en vild Ville.

Tvättkorgarna är överfulla ser jag. Igen. Det är ju otroligt hur snabbt det går. Jag försöker att ha dem tomma varje fredag, men det kanske är en dålig strategi, med tanke på hur dåligt jag sen mår när vi går och lägger oss på söndagen och de redan skriker efter tvättmaskinen. Liva är ingen kräkis, men det kommer såklart ändå upp nån mjölkslurk då och då, så hon bytar om en del. Elsa blir smutsig i förskolan och Ville behöver i princip bara titta på en gren för att direkt få lera både här och där. Så det måste jag tackla imorgon.

Alla plastdjuren står uppställda på matbordet, i en lång rad, från stor till liten. De har varit på någonslags cirkus, tror jag det var. Barnen har lekt med dem hela eftermiddagen och känner jag oss rätt så får de stå kvar tills imorgon bitti. Ville fick även en nya häst i lördags, den är en mörkbrun skäck som heter Kompis. Så att ni vet, annars blir det bara en massa kommentarer om den som jag inte hinner svara på.

Så ni hör. Det är stökigt hos Matthiesens i Bad Homburg idag. Men imorgon är det måndag och jag får en chans att rätta till det. På tisdag kommer mor på besök och då måste här ju se någorlunda ordnat ut. Det blir nog bra med det.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *