Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Tvättvikning och tunnelbanedans

January 25th, 2016 | Posted by Jess in Ungen

Peppar peppar så verkar det som att Elsa kanske eventuellt, potentiellt, möjligtvis börjar bli lite friskare från sin förkylning. I natt sov hon som en liten grymtande stock från 19 till 7 med ett uppvak för lite mjölk runt 12. Klart godkänt tyckte vi. Vi stannade dock ändå hemma från simningen och roade oss istället med att tvätta, hänga tvätt och vika tvätt. Man kan säga att dagen hade lite tvättema. Vi byggde även torn av olika leksaker och sen välte vi dem och spred ut bitarna över golvet i låtsas-panik. Detta var skitkul för oss båda.

Efter den andra tuppluren gick vi på en lång promenad i det underbara vädret, det var 12 grader och strålande sol och kändes som vår. Vi postade lite brev åt Eric och handlade ekologiska ägg, personalen erbjöd Elsa en skiva korv som jag glatt accepterade och sen själv åt upp det mesta av! Efter det var lilltjejen trött på att sitta i vagnen och eftersom vi var ganska långt hemifrån tog vi tunnelbanan hem. Det gillar hon, Elsa, att sitta och spana på folk från vagnen. Hon smilar gärna glatt mot allt och alla och blir så glad om nån tittar tillbaks. Idag satt hon och tittade intensivt och intresserat på en kille som stod bredvid oss och lyssnade på musik i läckande hörlurar, alltså kassa hörlurar som man kan höra musiken från. Hon stirrar några sekunder och börjar sen digga med hela kroppen, klappar i händerna och svänger med huvudet som hon alltid gör när hon hör musik. Sen kollade hon på mig för att se om jag kunde bekräfta vad som hände så jag diggade jag med och sa, ja, han lyssnar på musik.

Killen märker ju naturligtvis detta och rodnar och skruvar ner musiken. Elsa ser besviken ut och slutar sittdansa och börjar vinka åt en tjej med coola svarta glasögon istället.

Varje dag är verkligen ett äventyr med den här lilla människan, då pratar jag inte om tjejen med de coola svarta glasögonen, utan Elsa. Det är långtråkigt ibland och ensamt ibland och jobbigt ibland, men varje dag har alltid stunder, ibland många ibland färre, av rent äventyr. Att se världen ur hennes perspektiv och få visa henne och förklara och introducera henne för allt fint och spännande som finns där ute är fantastiskt. Jag uppskattar vår tid tillsammans så himla mycket, oavsett om det är tvättvikning eller tunnelbanedans.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *