Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Två änglar i Nepal

August 8th, 2014 | Posted by Jess in Friends.

image

Jag har två samaritvänner som heter Josefin och Christian Kirsch och som är gifta med varandra. Hon är svensk och han är tysk och där startar egentligen en lång lista på saker som vi har gemensamt och som jag tycker om hos dessa två. Josefin är ett supergeni och pluggar till läkare, på tyska, en utbildning som tar ungefär 300 år att slutföra och som innebär tentor där man bara får misslyckas en gång annars flyger man ut från programmet med huvudet före och kan glömma den där läkartiteln.

Just nu gör Josefin en del av sin praktik på ett sjukhus i Katmandu i Nepal och Christian, för att han är Christian, tog ledigt från sitt jobb på en fancy bank för att åka med och volontärjobba på ett barnhem.

De två körsbären har varit iNepal en gång tidigare, då på bröllopsresan som även gick till Indien. De lärde då känna landet och människorna där litegrann och bestämde sig för att de tyckte så mycket om det att de vill tillbaks. De berättade om ett land som innehar plats 19 på listan över världens fattigaste länder. 25% av befolkningen lever under fattighetsgränsen och tjänar mindre än en dollar om dagen. Dock var människorna de mest osjälviska, generösa, fridfulla och vänligaste de någonsin träffat. När de försökte dricksa en städerska eller en servitris (som tjänar runt en dollar om dagen plus mat) fick de höra att ”jag är lycklig, jag har ett jobb. Ta era pengar och ge till ett barnhem eller nån som har det sämre”. På hela resen var det ingen som försökte lura dem eller ta mer betalt av dem. De kände sig så trygga att de lämnade sitt bagage på bussen under pauserna.

Nu är de alltså på plats för att kunna hjälpa till så mycket som möjligt så har de en insamling som man som rik och välmående svensk kan bidra till. De tänker satsa på hjälpa bland annat patienterna som Josefin träffar, de måste nämligen tas om hand om av släktningar eftersom sjukhuset varken kan dela ut mediciner eller mat. Till barnhemmet tänker de fixa mediciner, filtar, bindor, tvål och annat sånt som vi tar för givet. Det fina är det är mina vänner som tar emot pengarna och jag vet att de är världens ärligaste. Ingen Röda Korset-chef står emellan och ska ha årsbonus, utan alla pengar som de får in går till att hjälpa ett av världens fattigaste folk. Och ni kan också hjälpa till! Är inte det härligt?

Här kan ni följa dem på Facebook: https://www.facebook.com/groups/820388787974364/

Här kan skänkta pengar deponeras: Nordea, banknummer: 1722 31 46680 Namn: Project Nepal 2014 / Josefin Kirsch

TACK för att ni ställer upp! Kram från Frankfurt

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *