Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Tre generationer hänger

February 23rd, 2016 | Posted by Jess in Sverige. | Ungen

Igår var Elsa och jag och hälsade på min mormor och morfar. Som tur är bor de också här i närheten, i samma kommun som mina föräldrar och mina bästisar och min lillebror. Min lillasyster bor visserligen i en annan kommun men inte heller så långt bort. Så det är smidigt att hälsa på många när vi är hemma i Sverige en stund, som nu!Så jag lät Elsa sova en stund på golvet i mina föräldrars sovrum innan vi packade ner Anton och lite barnmat i skötväskan och gav oss av. Mormor och morfar tyckte att Elsa hade växt sen sist och trots att det bara är typ två månader sen så förstår jag vad de menar. Det går så himla snabbt och naturligtvis är det extra tydligt om man inte ser henne varje dag som jag.

Vi passade på äta lax och potatis till lunch eftersom fiskhataren (Eric) inte var med. Jag tyckte det var jättegott, men Elsa var tveksam, så hon åt mest gröna bönor och morötter medan jag åt färdigt och sen fick hon lite fisk på burk efteråt istället. Sen busade hon med sin gammelmormor och gammelmorfar, lekte med en mjukiskatt som bor där, fick fina kläder i present och röjde runt bland gammelmormors plastburkar. Efter ett tag började dock Elsas energi sina så efter att vi ätit björnbärspaj och skrapat lite trisslotter som jag fick i present så körde vi hem igen och Elsas slocknade ganska omgående, återigen på golvet bredvid mina föräldrars säng. Tror det tar på krafterna att träffa så mycket folk hela tiden, men samtidigt är det kul att se hur snabbt hon blir van och hemtam (säger man så?) och kanske känner hon också igen sin svenska släkt litegrann?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *