Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Torsdagens populära playdate

October 11th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

Hej vänner!

Veckans torsdag är förbi. Ville och jag rev legohus, vek tvätt och spelade fotboll imorse medan Elsa var på förskolan. Sen hämtade vi henne, åt lunch och fick sen pausa för att lägga Ville. Han var vaken massa gånger mellan 4 och 6 imorse och klarar sig då rätt dåligt utan sin morgonnap. Han är egentligen ganska glad hela förmiddagen, men sen somnar han så snart vi dukat lunchbordet. Stackarn. Så jag har börjat ge honom ett rejält snack vid 10, så att han ska klara sig med bara en liten lunch (typ en macktugga) innan ögonen stängs.

Med honom i säng bakade Elsa och jag en kaka med strössel på toppen, som vi sen bjöd Polly och hennes mamma på när de kom för att leka vid 15. Hon har ju varit sjuk i nästan två veckor nu och Elsa har saknat henne så på förskolan. Så det var två överlyckliga, spralliga tjejer som fnittrade och snackade och busade och lekte. Så fint att se hur mycket de gillar varandra och hur bra de funkar ihop. För första gången fick Ville smaka på hur det känns att vara den jobbiga brorsan som inte får vara med. Nästan direkt stängde de in sig i Elsas rum och lekte med dockhuset och spelade spel. Ville stod utanför och bankade, tills han kom på att Elsas fönster var öppet och tog sin via balkongen.

Så jag gjorde mitt bästa för att underhålla honom med saker han inte brukar få leka med, samtidigt som jag snackade med Pollys mamma om allt mellan himmel och jord. Hon är supertrevlig. Planen är nu att tjejerna hädanefter kan leka hos varandra utan mammorna. Vi får väl se hur det går. Supertrötta Elsa var inte så sugen ikväll, men förhoppningsvis är det en annan grej när hon inte håller på att stupa av trötthet.

Mm. På måndag kommer Polly tillbaks till förskolan och vi ska även på föräldramöte på kvällen. Då hoppas jag få lite klarhet i vad som ska hända med Elsas grupp. Hennes enda lärare är visserligen gullig och smart och kämpar på, men hon jobbar bara 65 % och är sjuk så himla ofta (kan hon såklart inte hjälpa, men det är ändå inte så bra för barngruppen). Jag tänker vara en jobbig mamma och be att de slutar förvara alla ställets böcker i ett låst skåp i personalrummet. Barn behöver böcker! Tillgängliga!

Imorgon ska Ville och jag till förskolan på morgonen för att hjälpa Elsa att pyssla en lykta. Sankt Martin är en viktig tradition här då man går i tåg med sina tända lyktor på kvällen. De ska ha Sankt Martins-fest i början av november, då lyktan ska rastas. Elsa fick välja mellan tre olika; en svamp, en groda och en hund. Hon tog svampen. Jag ska ladda upp med roliga snacks och böcker så får vi hoppas att Ville sköter sig någorlunda.

Japp. Där är vi just nu.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *