Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Tidig uppstigning och riktig utrensning

September 2nd, 2013 | Posted by Jess in Tyskland.

Sån produktiv lördag jag hade! Det kan till och med vara så att Eric långsamt börjar förstå varför man inte ska sova bort sina helger – man hinner ju med så himla mycket om man går upp i tid! Vi började vår dag med att gå på loppis längs Mains strand. Det var… intressant. Jag kom fram till att jag kanske hellre går med Izabella än med Eric, eftersom han måste leva med skiten jag vill släpa hem så har han liksom mer åsikter än Izabella… Hehe.

Efter lite schlendering fram och tillbaks, och varsin korv, så tog vi tunnelbanan till en lägenhetsvisning i en lägenhet som inte alls var okej. Den hade, vilket jag läst i annonsen och sen förträngt, ett såkallat Frankfuter Bad. Det innebär att badrummet (handfat och dusch/badkar) befinner sig bakom ett skynke i köket. Toalettstolen står utan vask i ett annat litet rum. Man måste alltså ta med sina rumptorkarhänder i handtaget därinne för att gå och tvätta dem i köket?

Nej tack.

Vi körde varvet runt genom alla rummen under två minuter och sen ut igen med målarfärg på skorna.

Nej tack.

Sen följde lite matshopping på ett av Tysklands finaste Rewe, deras ICA, innan vi tog tunnelbanan hem igen. Vi slöade lite på soffan, men jag var rastlös och irriterad och nere för att ingen vill ge oss en fin lägenhet. Jag hade liksom kli i ryggraden efter att göra nåt som tog oss närmre flytten fast vi inte har en lägenhet. Det slutade med att jag packade 8 flyttkartonger med böcker och allehanda prylar som tillhörde mig. (Åtta flyttkartonger med skit har jag alltså lyckats transportera hit genom att ta lite i taget varje gång jag hälsat på Eric. Okej.)

Grabbarna är så coola och lata och avslappnade att de sen också gick med på att låta mig rensa ut stora förrådsrummet i vardagsrummet. Kanske 5 kvadratmeter med hyllor fyllda med skit. Jag kastade och sorterade och städade och var väldigt nöjd.

Eftersom Sperrmuell, alltså människor som man kan beställa hem som hämtar skrot på väg till tippen, inte kommer förrän på torsdag nästa vecka så fick vi tyvärr ställa tillbaks de större grejerna som ska slängas. Detta gjorde att den stora tillfredsställelsen av ett tomt, utrensat rum uteblev. Men det var ändå rätt gött.

Ska försöka tvinga Eric att packa lite varje (dag)/helg så att vi kommer nånstans och hinner gå igenom hans grejer.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *