Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

The Tudors

April 22nd, 2012 | Posted by Jess in Film. | WOW!

Jag har blivit besatt av en ny serie. Inte en till tänker ni, ja, det tänker jag med. Men den här är ju så bra. I brist på annat körde jag igång en av DVDerna som finns ute i vardagsrummet, kollade fyra timmeslånga avsnitt på raken och nu vill jag inte sluta. Eventuellt har denna redan visats på svensk tv när jag varit utomlands eller liknande, men om inte, så måste jag få tipsa.

Serien heter The Tudors och kom 2007. Den handlar, inte helt otippat, om Tuudor-släkten och hur den grymme (på ett dåligt sätt) kungen Henry VIII gör allt för att behålla makten över England. Han är gift men verkar inte kunna få tronarvingar med sin nuvarande fru, folk kör konspirationer sinsemellan, Henry blir besatt av Anne Bolelyn och…. Ja, det är väl ungefär så långt jag har hunnit. Mycket vackra kläder, torr brittisk humor, riddare på häst, sex och intriger. Åh, vad bra det var!

Anne (eller Nathalie Dormer som hon heter i verkligheten är så jäkla vacker och cool och typ som dåtidens businesswoman, fast på ett mansgrisigt sätt. 🙂 Dessutom är Jonathan Rhys Mayers som spelar Henry riktigt bra i den rollen. Han gör den galne blicken och besattheten så självklart. Dock är Henry Cavill som spelar Henry’s polare Charles, väldigt mycket snyggare. Och nu har han precis fått till det med Henry syster på en båt på väg till Portugal där hon tvingades gifta sig med en gammal skröplig kung, som hon nyss, eventuellt, kvävde med en kudde.

Ni hör ju, hur spännande som helst! Dessutom tror jag blint på att allt är taget direkt från verkligheten. Så det är så.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *