Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Stockholmshelg och vårkänslor

March 29th, 2014 | Posted by Jess in Kärlek.

Det har gått mer tid sen sist, jag vet inte vart den tar vägen, den där jädra tiden. Sen sist har jag hunnit med en jobbresa till Stockholm och Grand Hotel som sen förvandlades till en semesterhelg med Eric då han kom på torsdagsmorgonen. Vi åt hotellfrukost (man fick göra sina egna våfflor!), Promenerade omkring, åkte på båttur, imponerades av Vasa-skeppet och höll varandra i handen precis hela tiden.

En helg full med slöande och god mat och Skansen-besök och kärlek var precis vad vi behövde. Vardagen är nämligen minst sagt intensiv. Det var egentligen tänkt att jag skulle få jobba på kontoret i Frankfurt några veckor nu, men så frågade dem om jag vill ha hand om ett projekt i Täby och vara borta i tre veckor?

När jag frågade Eric svarade han fint och frikostigt som vanligt; jag fick göra som jag ville, han stöttar. Men så lade han till “fast du flyttade väl ändå hit för att vi skulle bo ihop?” Och det har han ju rätt i. Så jag pratade med chefen och sa att en vecka kan jag tänka mig, en vecka med 12-timmarsdagar och enkelsäng på ett kalt hotellrum och middagar tillsammans med en roman. Så nu blir det nog det, över påsk dessutom, inget äggletande för mig. Vi får väl se.

Idag skiner solen i Frankfurt. Vi gick på promenad i dunväst och halsduk med tunn långärmad t-shirt under och höll på att svettas ihjäl. Älskar helg, älskar fint väder, älskar livet just nu. Jag ser mig omkring i den lägenhet som vi nyss storstädade och är så nedrans tacksam för allt. För allt och alla som jag har i mitt liv. Jag uppskattar det nåt så enormt och tänker ofta att det borde hända nåt trist snart, att jag har det för bra. Men det bästa är såklart att inte oroa mig för sånt som inte hänt, utan istället bara njuuuta.

Jag har börjat läsa böcker igen, lovat mig själv att inte leka med mobiltelefonen i sängen, utan istället trycka i mig ord efter ord på svenska, engelska eller tyska. Vi har ätit smarrig helgfrukost idag, jag laxröra, han ägg- och salamitoast. Snart kommer Erics föräldrar och säger hej och hämtar symaskinen som jag fått låna ett tag. Vi ska göra ceasarsallad med dressing från scratch till middag, kolla lite streamad tv och njuta av lördagskvällen. Livet är fint.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *