Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Städa städa hela tisdag.

March 20th, 2012 | Posted by Jess in Annat.

Idag är det städdag igen. Varje tisdag bör vi hjälpas åt att städa de gemensamma utrymmena. På onsdagsförmiddagen kommer nämligen stränga lokalvårdaren/ansvarig städtant Pat och kollar så att allt ser bra ut. Gör det inte det så får man, om man inte skärper sig, böta typ 50 dollar. Cirka 350 svenska kronor. Jag gissar också att man inte kan ha för många böter utan att man så småningom blir utslängd.

Men. Det braiga är att hela huset är uppdelat i områden som sen finns listade i ett schema så att varje boende har ett område per vecka som sen naturligtvis skiftar. I listan finns nämnt exakt vad det är man ska göra och hur man ska göra det.

 

Rum 5, det är jag!

 

Dagens sysslor: altanen och soptunnorna.

 

Innan jag flyttade hit var jag lite skeptisk till den här kontrollerade formen av renhållning och de där inspektionerna liksom, ska det verkligen vara nödvändigt? Vi är ju vuxna människor! Jo, det är nödvändigt. Särskilt när man bor med en människa som diskar var fjärde dag. Hon har redan fått en lapp med hot om böter. Det är ju det som är så bra. Städtanterna kan direkt räkna ut vem som ska få pisk genom att kolla schemat. Love it. Inte så himla kul att städa kanske, men skönt när det är gjort.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *