Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Sovgnäll, sångstund och snatteri

September 6th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

Det har känts som fredag varje dag den här veckan, på ett bra sätt, tror jag. Men imorgon är det iallafall dags. Dagen är slut. Ville kämpade mot sömnen i en timme innan han till slut fick ge upp sin kamp mot sovpåsen och slappna av. Så himla frustrerande det där. När jag för en gångs skull lyckas få båda i säng i tid, extra viktigt en dag som denna då Elsa inte sovit middag, och så somnar Elsa med fingrarna fortfarande öppnades en lucka i en bok om kroppen. Men Ville, som vanligtvis somnar på ett par minuter, kommer inte till ro. Det är väl sådär det är att ha mer än ett barn kanske, alltid är det nåt. Eller någon. Tänker ibland på hur det skulle vara att ha tvillingar, ännu fler Villes liksom. Gode gud i himlen.

Både igår och idag kunde Elsa säga hejdå till mig utan att fälla en tår, på förskolan alltså. Stort framsteg. Igår grät hon istället när jag hämtade, tydligen kom jag alldeles för tidigt, de skulle precis ge sig ut och jaga killarna. Det kräver i princip sitt eget blogginlägg, det där om hur extremt tidigt de börjar med att diskutera killar och tjejers skillnader. Jag hatar det. Elsa var inte medveten om det alls innan, och nu pratar hon redan om hur vilda och retsamma pojkarna är och hur snälla och fina tjejerna är. Örk.

Medan hon var på föris igår så var Ville och jag på musiken, hans musik. Där han dock är äldst och den enda som kan gå, det är från 6 till 16 månader. Så han går runt mycket och pekar på bebisarna och säga beb och skrattar. Eller tar kliv över dem, om vi har riktig otur. Han gillar också när vi väsnas med olika instrument och sen, på tre, gömmer dem bakom våra ryggar och det plötsligt blir tyst. Som han skrattar då, med busig blick, som om han känner sig lurig som vet var ljudet tar vägen.

Idag gick det alltså lika bra på förskolan. Jag hade lovat Elsa en present den dagen hon klarade att vara hela sin dag på förskolan, alltså ungefär 8.15 till 11.30. Hon fick en tallrik när vi kom hem, en sådan som hon hade önskat sig med fyra fack. Från ett danskt märke, Sebra. Jättefina saker. Bara så att ni vet. Elsa blev iallafall superglad. Och beställde direkt kvällsmat på den, med köttbullar, potatismos, gurka och lingon, ordentligt sorterade.

Men innan det hann vi med en sväng på Ikea också. Jag hade tänkt låta Ville spatsera omkring så mycket han ville, men han ville hellre sitta i kundvagnen och äta riskaka. Vi fick tag på det vi skulle ha och lite till, precis som det brukar vara på Ikea. Använde snabbkassan på vägen ut, finns det sån i Sverige också? Gud, har inte varit på Ikea i Sverige på säkert.. 15 år, minst! Nästan sjukt ju. Iallafall, alltså en kassa där man scannar sina grejer själv. Det står en kontrollant vid slutet som håller ögonen på alla och han sprang ikapp oss sen, när vi var färdigbetalade och på väg mot prästosten. Det visade sig att jag hade snattat en diskborste. Han fick helt enkelt tillbaks den, så slapp jag både fängelsestraff och att gå tillbaka och betala den.

Skönt ju. Nu ska jag sluta babbla om oss, luta mig tillbaka på soffan och njuta av mitt te, innan nattskiftet börjar. Det är verkligen så det känns.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *