Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Söndagen den 8 mars 2020

March 8th, 2020 | Posted by Jess in Annat.

Ni kanske har suttit som på halster sen jag sist skrev om vårt dilemma med föräldrapenningen? Jag ber om ursäkt för detta och har idag den stora glädjen att meddela att vi vann striden, som knappt var någon strid utan mer 2000 papper att fylla i, och jag får en liten trevlig summa varje månad. Dagen innan min födelsedag kom 4 bidrag på samma gång, de som inte kommit sen Liva föddes, och det var en välkommen present kan jag säga.

Så då började jag direkt googla loss på coola resor som en äventyrssugen familj med tre barn skulle kunna göra våren 2021. Sydafrika var en sån fantastisk resa och ett lyckat drag från vår sida och det vore väldigt härligt att få åka iväg på något sånt igen. Nästa år blir jag dessutom 35 och Eric 40(!!!) så då kan vi ha det som svepskäl också. Jag hade kunnat tänka mig att åka tillbaks till Sydafrika till och med, så lyckat var det, men samtidigt finns det ju gott om platser i världen som vi inte sett än.

Här tycker min kära pragmatiska mor att det passar sig att lite lagom diskret undra om det inte är så att tre så små barn som våra kanske skulle vara lika nöjda med en vecka på Gran Canaria, bara vi är tillsammans? Och då måste jag varje gång svara att så är det alldeles säkert men det är ju faktiskt inte förbjudet att någon gång göra något som man själv vill, fast man är mamma. Dessutom tror jag att Elsa och Ville (och Liva också för den delen) hade gillat att klappa sköldpaddor och vinka till apor och bada i varma källor de också. Så just nu funderar vi (jag) på Costa Rica. Kanske. Eller Kambodja. Men jag har bara varit i USA borta på det hållet så det skulle vara kul att spana in Central- eller Sydamerika, och då är Costa Rica vackert, barnvänligt och inte lika lång flygresa bort som till exempel Brasilien.

Ja. Där har vi tankarna just nu. Vi får väl se. Och nej, det lönar sig fan inte att spara pengar för det kostar så otroligt mycket att köpa hus här ändå så det kommer vi ändå aldrig ha råd med. Så då kan vi lika bra ha lite roligt medan vi bor med svärföräldrarna och har osmärtsamma hyreskostnader.

Veckan som gått dådå. Den har mest präglats av snor, hosta och upphackade nätter. Mer upphackade än vanligt. Men nu är vi nog på väg ut ur den värsta stormen, iallafall Elsa, Ville och jag. Liva är väldigt snorig idag och Eric går runt med papperstussar i näsan vilket inte heller är ett så positivt tecken. Veckan blir rätt lunkig när vi skippar alla aktiviteter och jag kan inte annat än känna att det är rätt skönt också. Fast ett besök hos nyfödd bebis fick vi ställa in idag och det var inte roligt.

Ville har sovit middag varje dag hela veckan också och några dagar har vi legat allihop och vilat i vår säng och det ska jag säga er, att det finns INGET som slår den känslan. När man ligger ner och har det mysigt med ett gäng sovande ungar som man har TILLVERKAT själv! Otroligt mäktigt. Till och med Liva verkar njuta av det och ligger helt lugnt och tittar på oss och i taket innan hennes ögon sakta börja blinka längre och längre och hon somnar. (Bara sådär! Det har ju de andra två aldrig gjort, Ville klarar det knappt nu heller fast han är snart tre år!)

Så ja. Veckan har varit bra trots krasslare och idag gjorde jag gyozas för hela slanten. Det är japanska dumplings som man först steker och sen ångar och sen steker man dem igen innan man doppar dem i soja med sesamfrön och mumsar i sig dem. Det var så kul att pyssla ihop dem och de smakade precis som på restaurang! Tack för lektionen säger jag till min japanska kompis Mariko som jag bodde ihop med i Australien och som visade mig hur man viker de små degpaketen.

Ungarna är skrynkliga och hur ska hämtas upp ur badekaret innan Eric och jag får ramla ihop på soffan med te/chips och avsluta kvällen med Netflix.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *