Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Söndagen den 24 maj 2020

May 24th, 2020 | Posted by Jess in Annat.

I måndags var jag med Liva på typ sexmånaderskontroll. Fast nu är hon ju snart sju. Men tyskarna har sitt eget system med koller som inte helt följer hur gamla de små bebisarna och barnen är. Iallafall. Liva blev godkänd, och charmade alla maskklädda sköterskor och doktorn med sin smilgrop och glada ögon. Hon väger mindre och är kortare än både Elsa och Ville när de var lika gamla. Men hon följer sin egen kurva och hon är väldigt glad för mat, smaskar glatt i sig allt vi stoppar i hennes mun. Så det är kul.

I tisdags var jag och handlade i vanlig ordning. I typ nio veckor eller nåt sånt handlade jag också till mina svärföräldrar som ju bor här i huset med oss. Men nu vågar de ge sig ut själva, så nu handlar jag bara till oss fem. Det är ändå rätt stor skillnad på hur lång tid det tar och hur full vagnen blir… Positiv grej med Corona är att jag verkligen bara handlar en gång i veckan, eftersom jag inte tar med mig barnen till affären. SÅ Eric måste vara tillgänglig för att jag ska kunna handla och då blir det rejäl storhandling och sen får vi klara oss på den maten i en vecka. Älskar att slippa stå handfallen vid 17-tiden på kvällen och inte veta vad vi ska ha till kvällsmat. Det är planerat för och inhandlat redan! Sen kan vi såklart vara spontana med vilken dag vi äter vad på.

I onsdags lekte vi faktiskt med kompisar! Vi träffade Mona och Marlon och deras mamma i deras kolonilott, deras trädgård som de kallar det. Barnen skötte sig väldigt bra, Ville tycker alltid det är så skönt att han och Marlon kan röja loss och vara galna med varandra utan känslig gnällig storasyster som inte vill leka lika hårdhänt som han. Liva var också på toppenhumör, låg på en filt på gräsmattan och spanade på de stora barnen innan hon sov en stund i vagnen och sen åkte vi hem. Det var även skönt för mig att få lite vuxensnack med Jenny. Det. Behövs.

I torsdags hade vi röd dag, preccis som ni i Sverige. Så då var Eric ledig och då har vi så lugna, sköna morgnar där alla har pyjamas i evigheter och jag får en massa gjort när Liva kan vara litegrann i Erics famn också. Det var dessutom fint väder i torsdags så då blåste vi upp poolen för första gången i år och alla tre ungarna plaskade av hjärtats lust. Säger man så? Alltså min svenska.. Ville är vild och galen och bryr sig noll om vatten i ögonen, Elsa gillar att ha en plan och en mer organiserad lek med typ spannar och vattenkannor som ska fyllas och transporters. Och Liva, den lilla fisken, satt vid ena kanten och skrattade och blinkade när vattnet stänkte. Hon älskade det och blev svinsur när hennes ben var isbitar och jag drog upp henne.

I fredags var Eric tillbaks på gästrumskontoret och vi andra hängde och lekte och tvättade och städade och spelade spel och gick på lekplats och åt snacks och allt sånt där annat som man gör. Och som jag ju älskar. Till kvällsmat blev det tacos vilket också är skönt för det gillar alla och då slipper det bli tjafs om det.

I lördags var Liva och jag ute och gick en sväng på morgonen. Jag har så många podcasts och innan Liva kom kunde jag lyssna på dem litegrann under dagen, även om barnen var med. Men nu, som trebarnsmor, är det omöjligt. Så jag har varje några podcasts som jag gärna vill höra mer än 20 procent av vad de säger och då passar en powerwalk perfekt! Jag hade tajmat den noga med Livas första tupplur för dagen, men hon sov bara i tjugo minuter så sen fick jag snällt stänga av podcasten igen och snacka duvor, snabba bilar och solsken med min yngsta dotter istället. Också mysigt såklart! Vi gick förbi en lada där de sålde jordgubbar och sparris på självplock och det var smockat med folk som kom ut med stora korgar med jordgubbar. Jag blev så sugen på att göra jordgubbssaft och rårörd jordgubbssylt så vi ska cykla dit i veckan hade jag tänkt, barnen och jag. Vi är så mobila nu, när Elsa cyklar själv och Ville och Liva trivs i cykelvagnen. Och är det inte så långt så får Ville ta sin springcykel och så åker Liva i vagnen. Älskar att vara out and about med mitt gäng.

Och idag är det söndag. Svärmor ska bjuda på lunch i trädgården, det är för kallt för att kasta ungarna i poolen, men en måltid med vårjackorna på ska nog gå bra. Vi försöker hålla avstånd från dem, så det är ett långt trädgårdsbord som dukas och sen sitter vi vid varsin ände. Och Elsa och Ville vid ett litet barn-picknickbord. Det går faktiskt bra. Vi är noga och ordentliga. Men hoppas såklart ändå att den har pandemin lägger sig ännu mer snart. Särskilt så att vi kommer iväg till Sverige i augusti. Vi får se. Som vanligt. Hej på er! Trevlig vecka!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *