Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Söndagen den 16 februari 2020

February 16th, 2020 | Posted by Jess in Annat.

Dagens blogginlägg levereras till er direkt från badrummet här hemma. De stora barnen plaskar i badkaret, kastar ankor på varandra och lever rövare. Är man trebarnsmamma så måste man kunna multitaska, så jag tog datorn med mig in här och försöker samla mina tankar kring veckan som gått.

Mest spännande har det definitivt varit att ta posten. Vi väntar på avgörande brev ifrån människorna som härskar över föräldrapenning. Såhär. Innan Elsa föddes jobbade jag och tjänade normalt med pengar. Min mammapeng efter att Barn nummer 1 fötts baserades alltså på den här lönen och låg på typ 1200 euro i månaden, om jag minns rätt. När sen Ville kom, 2 år och 4 månader senare, hade jag inte jobbat en dag sen innan Elsa och förväntade mig alltså minumumsumman i föräldrapeng. Men då hörde de av sig från Elterngeldstelle, som de heter där de bestämmer om pengar till föräldrar som är hemma med barn, och tipsade om att fylla i papprena lite annorlunda för att sen kunna claima massa mer pengar. Minstasumman ligger på 300 euro, plus 75 till om man har två barn under 6. Tror jag att det är. Alltså fick jag samma för Ville som för Elsa! Otroligt!

Nu med Trean önskar vi naturligtvis inget hellre än att ytterligare en gång få samma summa pengar, men vi minns inte hur vi fyllde i med Ville och jobbat har jag ju sannerligen INTE gjort. Vi/Jag väntar med andra ord andaktigt på posten och meddelande om hur mycket jag ska belönas med för mitt slit.

Extremt ospännande var livet i helgen, då vi inte gjort särskilt mycket alls. Ibland behöver en det också. Vi är en familj som trivs bra i våra pyjamasar och ska vi inte iväg så kan vi utan problem skrota runt i dem till lunchtid, ungefär. Det gjorde vi i lördags, innan vi åt dyra ädelostar (jag) och salt Vitam (de andra tre). (Liva håller sig fortfarande till bröstmjölk direkt från källan.) På eftermiddagen tog vi oss ut till en lekplats i närheten och jag tvingade Eric att leka med barnen medan Liva och jag gick på långpromenad i solen och fnissade åt Gott Snack. Det har varit varmt här i helgen, nästan 18 grader idag. Men så brukar vi ju också få vår tidigare och höst senare här nere i Hessen. En av de stora fördelarna med att harva runt i Tyskland.

Sådär då. Då har ni ändå lite koll på mig och mitt huvudbry för veckan som gått. Nu ska jag tvätta barnhår och kräma in, innan det är tid att gosa bebis och sen kasta in handduken. Imorgon kör livets mer intensiva dagar igång igen. Men jag älskar det. Hej på er!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *