Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Snabbgenomgång

March 7th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Klockan är 21.51 här. Jag har haft en väldigt upptagen dag med lektion, möten, spatserande, sambo-häng och en byträff uppe i Community Centret. Nu börjar ögonlocken bli tunga och kudden lockar, men jag måste först läsa cirka 80 sidor inför morgondagens lektioner.

Dessutom, kan jag redan nu avslöja, blir det nog inte så mycket bloggat imorgon heller, eftersom jag skriver inläggen på eftermiddagarna oftast, men imorgon är jag inne i stan på äventyr hela dagen. Får se hur jag känner mig när jag kommer tillbaks.

Så. Nu vet ni hur läget är.

För övrigt vill jag skryta om att eventet som vi nyss var på hette Cupcakes & Milkshakes och det serverades massa godis, två sorters muffins med tjocka lager frosting och hemmagjorda milkshakes med glass, kola-, choklad-, eller jordgubbssås. Socker vart jag än vände mig. Och jag var så sugen. Riktigt jäkla sugen var jag. Men jag lyckades hålla mig och åt INGENTING. Inte en endaste liten bit godis åt jag. Drack två stora glas vatten istället. Också gott. Not.

Skryt över.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

8 Responses

 • Izabella says:

  gud vad duktigt!

 • Angie says:

  Jätteduktigt! Du är fett bra. Och när du gör min kyckling kommer du vara fett nöjd (jag längtar redan efter matlådorna hemma.. haha). Skönt ändå att du bloggar på! Jag gillarT. Innan vi vet ordet av är du hemma igen. =)

 • Anna says:

  Kolla så stark och duktig du är!!! 🙂

  Min första lchf-vecka var sötsugen försvunnet, sedan kom det tillbaka i full kraft i några veckor och nu är det borta igen. Jag kan tycka det känns lättare att motstå när man inte ens behöver fundera som förut som allätare “ska jag, ska jag inte, har ju inte ätit något godis på tre dagar, lite godis skadar väl inte, belöning förtjänar jag” osv, än som nu “nej, inget med mer än 5 % kolhydrater ingår i min kost”, behöver inte fundera liksom. Eller hur känner du?

  PS 1. Som du säkert vet så är det inget konstigt att vågen inte samarbetar i början (såg att du skrev det förut). Visst kan det vara så att du får i dig för mycket kolhydrater, men det kan också vara så att din kropp är ovan och behöver ställa om sig. Många tjejer som har bantat i sina liv får en seg början, men det kommer kroppen i kapp snart. Låt saker ta sin tid, fokusera bara på att du mår bra just nu och ställer om ditt tankesätt. Jag har gett mig hela 2012 på mig att nå min målvikt, och det är rätt många veckor kvar. 🙂 Man ska inte hetsa saker, det blir aldrig stabila resultat då ändå, så funkar ju verkligheten.

  Jag försöker tänka: Hälsan är viktigast. En hög vikt kan tyda på ohälsa, så när man når en god hälsa med bra mat och motion så kommer vikten på köpet.

  PS 2. Lite uppmuntran ÄNDÅ, om det är just viktnedgång du vill ha: Carl har gått ner 10 kg, jag har gått ner 7 sedan vi började första februari, så saker kommer funka för dig med, jag lovar!

  • Jess says:

   First of all: GRATTIS till era snygga nedgångar! Starkt jobbat! Och tack för välbehövda peppande ord. Jag kämpar på helt enkelt. Ska bli intressant att se vad vågen säger på måndag. Tålamod är inte min starka sida, men jag känner också att även om jag äter några kolhydrater för mycket ibland, så har jag ju helt skippat alla sötsaker och det om något känns som ett hälsosamt beslut att ta!
   Tack igen Änna! Puss!

 • Nettan says:

  Ja, ge nu inte upp LCHF raset kommer säkert. Du e ju himla duktig som kan låt abli godis men det har du visat förr genom åren.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *