Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Smelly bag, smelly bag, it’s not your fault..

June 24th, 2012 | Posted by Jess in Annat.

Jag var på jakt efter en större väska som kan fungera som handbagage, alltså plats till både dator, extratröja, necessär och pass och ja, ni förstår. Ryggsäcken som jag kom hit med, som var en skitbillig sak jag köpte i nån liten affär i Frankfurt, har nämligen gått i sönder.

Vi hittade ett par olika kandidater, men till slut blev det en stor konjaksfärgad läderväska som jag tycker är väldigt stor, men det måste den ju vara om datorn ska få plats. Tänker att den kan få vara skolväska sen också, när både dator och matlåda och böcker måste med.

Det visade sig i kassan att den dessutom var på rea och kostade halva priset! Sånt blir man ju nästan generande glad över. Tyvärr luktar väskan kemikalier inuti, jag frågade tjejen i kassan om det fanns en utan lukt på lagret, men det här var den sista. Så det blev ett köp ändå. Sen igår så har väskan hängt på luftning på vår lilla terrass och den har även sprejats med mattrengöringssprej som skulle ta bort odörer. Lite bättre luktar den allt, framförallt luktar den starkt av mattsprejen. Jag googlade lite och upptäckte att illaluktande väskor tydligen är ett vanligt problem.

Folk rekommenderade ofta husmorskuren “bakpulver i strumpa” så jag bestämde att testa. Jag tog tre gamla strumpor, fyllde dem med ett par matskedar bakpulver var och knöt ihop med hårsnoddar. Sen åkte strumporna ner i väskan, jag stängde med dragkedjan och la hela väskan i en plastpåse som jag sen stängde. Nu är det tänkt att bakpulvret ska suga åt sig all doft under ett par dagar. Jag är hoppfull.

Sen kan jag förhoppningsvis njuta till fullo av mitt fynd! (Skulle ju vilja bjuda på en bild, men nu är den ju inpaketerad och i behandling så det får bli ett senare projekt!)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *