Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Småfolk och köksnerver

November 13th, 2013 | Posted by Jess in Tyskland.

På senaste tiden i Frankfurt:

Igår föddes en liten bebis till, Grace, som jag tog hand om som nanny för.. tre år sen, fick en lillasyster. Jag fick rusa dit imorgontimmarna och passa Grace så att hennes pappa kunde ta sig till sjukhuset. Ska bli kul att lära känna den lilla.

I lördags hade vi besök av tre av Franfurts svenskar. Molly, Izabella och Yvonne kom över och jag och Eric hade städat lägenhet och lagat mexikansk mat hela dagen. Tjejerna fick inspektera lägenheten och sen drack vi proffsblandade cocktails och spelade TP hela kvällen. Tanken var egentligen att gå ut och dansa, men några av oss var trötta, några sjuka, några bakfulla och sen glömde vi allihop bort tiden. Det blev en sen kväll, men det var såå mysigt att ha dem här och bli lite smålullig och bara prata prata prata.

I söndags umgicks vi med Lars och Linda och deras mjuka tös, Mira, som är världens sötaste. Hon sov i flera timmar på Erics bröst och jag smälter bara jag tänker på det. Så fint.

Imorgon kommer våra saker från IKEA! Köket ska installeras, garderoben sättas ihop och soffan kläs. Vi har fått besked om att de kan komma närsomhelst mellan 7.00 och 14.00 så det är ju lite sådär. Jag ska passa Grace igen på morgonen och förhoppningsvis är de här när jag kommer tillbaks.

Måste erkänna att jag är rejält nervös. Jag hoppas att det är proffsiga människor som kommer att göra själv för alla de hundratals euro vi betalar dem och göra ett bra jobb. Jag vill inte ha taffliga b-lösningar, jag vill ha snyggt och rakt och rätt. De senaste kvällarna har vi ägnat åt att plocka ner det gamla köket och bära ner skiten i källaren. Hyresvärden tyckte inte vi skulle slänga det, men det är så snuskigt att jag hoppas för resten av hans hyresgästers skull att han inte sätter in det nån annanstans.

Idag har jag städat och klistrat upp fake-kakelplattor för att dölja de gamla som vi inte får göra något åt. Det blev sådär bra och dessutom fattades det många på slutet, vet inte riktigt hur vi räknade innan vi beställde dem. Men det är ingen fara, jag täckte biten där nya köket kommer att hamna så får jag göra klart resten en annan dag. Innan foliebitarna kom upp så målade jag alla de fogar som kommer att synas med en special fogpenna, vit, så ser det rent ut. Renare iallafall.

Ja, annars är allt okej. Ska försöka ta några foton imorgon så får ni se vad som händer här på byggarbetsplatsen. Hej så länge!

Gamla köket är redan ett minne blott.

Gamla köket är redan ett minne blott.

Allt vi hade hunnit packa in i köket har nu istället tagit över vardagsrummet.

Allt vi hade hunnit packa in i köket har nu istället tagit över vardagsrummet.

Gamla kakelplattor med dekogryta. Efter-bild kommer!

Gamla kakelplattor med dekogryta. Efter-bild kommer!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *