Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Skolböckerna är köpta!

March 1st, 2012 | Posted by Jess in Plugg.

Länge har jag försökt undvika det i någon form av desperat försök att kanske hitta en billigare lösning eller eventuellt slippa helt. Men idag insåg jag att det nog inte skulle bli så. Så jag tog ett stadigt grepp om plånboken och gav mig in i djungeln av kurslitteratur som finns i skolans egen bokaffär. Här kan man köpa alla böcker som man kan tänkas behöva till alla olika kurser, plus en massa andra extraböcker och skönlitterärt och reselitteratur också. Priserna är så schyssta de kan bli sägs det, visserligen hade någon av mina kursare hittat någon bok hos Amazon, men då var det i England och frakten och väntetiden måste man ju också räkna in.

Det är vanligt här att man inte bara har “normala” kursböcker, utan också så kallade “readers”. Det är en samling texter, bokkapitel och dylikt som läraren själv skräddarsytt för just den här terminens kurs. Dessa kan väl inte kosta så mycket pengar tänker ni, jo, det kan dem. Varför förstår jag egentligen inte, för det är i princip bara en bunke kopior som är ihopsatta med försättsblad och en spiral.

För mina fyra kurser här i Adelaide behöver jag köpa tre böcker, eller ja, tre kurslitteraturskompendium. En bok och två readers. Idag kom jag över 2 av 3. Den ena readern hittade jag inte och det var så mycket folk att jag tillslut sket i det och nöjde mig med de två. Ungefär 500 svenska spänn fick jag punga ut med varav boken kostade 350.

Nu ska jag bara orka läsa dem också…

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *