Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Ska man bli lärare kanske?

September 18th, 2012 | Posted by Jess in Filosoferande. | Jobb. | Plugg. | Sverige.

Har funderat en del på vad som ska hända med min framtid idag. Jag har ju börjat bli lite lite småsugen på att eventuellt kanske någon gång i framtiden potentiellt bli lärare. Även om jag alltid bestämt har hävdat att det yrket inte är något för mig och att jag skulle känna mig nöjd om jag en dag fick egna barn, så lockar det ändå litegrann.

Nu har jag googlat en massa fram och tillbaks och försökt ta reda på hur man snabbast kan bli lärare. Det verkar som att den snabbaste vägen dit också är den dyraste. Vi pratar online-kurser via amerikanska skolor. Långsammast är det i Tyskland då jag hade behövt plugga i fyra år för att bli grundskollärare. Där är man dessutom tvungen att undervisa i tre ämnen varav två måste vara tyska och matematik. Vill jag inte.

I Sverige finns en tilläggsutbildning man kan lägga på sin kandidatexamen för att få lärarlicens, men den tar också tre år och innefattar praktik som gör att man inte kan fixa den online via distansstudier.

Nu tänker jag att jag ska försöka få en tid hos en syokonsulent på skolan som kanske kan hjälpa mig vidare eller iallafall säga något klokt. Jag är ju heller inte hundra procent säker på att jag vill bli lärare, men det känns praktiskt att ha kollat upp mina alternativ ändå. Har jag riktig jäkla tur så kanske jag kan få jobb på skola/förskola i Frankfurt även utan lärarutbildning och på så sätt skjuta den delen av pluggandet på framtiden?

Nu vet ni.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *