Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Sista terminen börjar idag.

January 21st, 2013 | Posted by Jess in Filosoferande. | Plugg.

fear

Idag börjar allvaret. Efter en termin i Australien med sol, resor, minimalt med pluggande och tråkiga, oinspirerande föreläsare, och en termin tillbaks i Malmö med en kurs som också krävde ganska lite och var ganska lam, så drar vi idag igång sista terminen. Sista terminen på Malmö Högskolas English Studies-program. Så här ser det ut, rent tekniskt: Varje termin läser man 30 högskolepoäng. Denna termin börjar vi med en kurs på 7,5 poäng som heter Contemporary Cultural Theory, ungefär modern kulturteori på svenska. Det handlar om att förstå och kunna använda teoretiska och litterära koncept för att analysera sin omvärld utifrån olika perspektiv. Låter det flummigt? Ja, det är det också. Dessutom har ju inte kursen börjat än, kanske kan jag förklara bättre om nån månad. Efter Contemporary Cultural Theory kommer nästa kurs, också 7,5 poäng. Den heter Postcolonialism, direktöversatt postkolonialism. I den kursen ska vi tydligen lära oss att se världen och hur saker och ting fungerar med utgångsläge i koloniala teorier. Typ se.

Sen, efter att dessa två är avklarade med massor av sidor att läsa och inlämning av hemtentor nästan varje vecka så börjar fas två. De sista 15 högskolepoängen består av uppsats. Kandidatuppsats. Då förväntas jag alltså komma på ett ämne som jag vill forska om och skriva en uppsats om. Denna uppsats ska naturligtvis vara skitlång och skitintelligent skriven och ämnet och referenserna måste vara perfekta och allt ska relateras till de första två kurserna.

Naturligtvis är jag vettskrämd, uppkörd, nervös och hispig. Det kommer bli en tuff termin för mig som är odjup och oflummig. Många av teorierna handlar om att se världen annorlunda och det är svårt för mig som trivs bättre med att lära mig fasta grammatiska regler och skriva konkreta uppsatser istället för abstrakta. Men jag ska göra mitt bästa. Jag ska plugga hårt, lämna in uppsatser i tid och kämpa fast blodet flyter och tårarna sprutar. Jag ska klara av det här sista hindret innan Återföreningen med stort å.

I slutet av juni 2013 hoppas jag alltså lämna Sverige tillsammans med en kandidatexamen i engelska och som belöning få flytta in med Eric i Frankfurt. Kanske köper jag en fin cykel till mig själv också.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *