Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Shoppa gratis

April 10th, 2012 | Posted by Jess in Annat.

När jag försöker undvika att plugga, undvika bloggens adminfönster som kallar på mig, undvika att läsa tråkiga texter om Italiens förfall, då brukar jag fönstershoppa på internet. Just nu är det till Lars och Lindas bröllop som jag handlar. Det går till så att jag går in på valfri shoppingsite med fina klänningar, inbillar mig att jag är smalare och längre och solbrändare och rikare än vad jag verkligen är och så lägger jag en massa fint i min virituella shoppingkorg innan jag stänger ner hela webläsaren och räknar dagarna tills jag åker tillbaks till Europa. För då, när jag vet hur kroppen, hudfärgen och budgeten ser ut, då SKA det handlas en fin klänning. (Jag har faktiskt inte handlat kläder sen i början av november!)

Här kan man titta och dreggla:

Nelly, Asos, Modcloth, Dorothy Perkins, Oasis, Ebay, Forever 21, Next, Lipsy osv…

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 Responses

 • camilla rasmusson says:

  Hej Jessica!
  Jag brukar läsa din blogg, tycker den är hur trevlig som helst =) Är så nyfiken på det här med LCHF! Har funderat på att prova men tycker det verkar tufft. Vad tycker du? Ger det resultat? Är man inte kroniskt sugen på godis?
  Sköt om dig!
  /Camilla

  • Jess says:

   Hej Camilla! Trevligt att du läser min blogg och gillar den! Jag tycker LCHF är hur bra som helst. Tycker det verkar vara så att man antingen är jättefrälst eller supermotståndare. Innan jag började äta LCHF-mat var jag i princip sockermissbrukare, utan att överdriva. Jag åt godis, choklad, kakor, tårta och annat sockerhaltigt skit varje dag och fick jag inte i mig socker så var jag världens suraste och otrevligaste människa. Det förstod jag ju såklart, att det inte var riktigt normalt att vara så beroende av socker konstant.
   Dagen som jag började med LCHF och därmed slutade med socker var ganska tuff. De fyra dagarna efteråt också. Jag var ledsen, sur, arg och tyckte livet var skit. Men sen vände det och nu blir jag bara sugen på godis/socker om jag är hungrig och därmed har lågt blodsocker. Då äter jag ett ägg, en bit ost, lite fet yogurt eller liknande, eller större mål såklart om det är dags för det. Jag kan titta på godis ibland och tänka att det smakar gott och att jag vet att jag tycker om det, men jag måste inte äta det. Den känslan är så. himla. grym. Det är inte roligt att ha sitt liv kontrollerat av socker, det är det inte längre. Jag äter god mat som gör mig mätt på ett behagligt, oproppat sätt och jag kan njuta av jordgubbar, grädde, smör, mörk choklad och så vidare. Allt som gör mat god. Jag vill inte nämna några siffror här av sekretesskäl :), men ja, det ger resultat! Utan att man måste gå runt och svälta och tänka på mat hela tiden.
   Mitt råd blir alltså att testa. Ge det typ två veckor innan du bestämmer om det passar dig eller inte. Förhoppningsvis har du gått ner lite i vikt då och väljer att fortsätta! 🙂 (Om det nu är det du vill!) Hoppas att jag kunde hjälpa till litegrann iallafall. Ha det så bra! //Jessica

 • camilla rasmusson says:

  Tack för ditt svar! Det låter onekligen lovande. Frågan är bara om jag ens klarar de första dagarna med mitt sockerberoende… Känns hopplöst ibland! Men jag ska tänka på det och hoppas att jag ger det en ärlig chans. Behöver man någon bok eller medlemsskap i någon sajt?

  • Jess says:

   Det är svinsvårt de första dagarna, ja, men det är värt det! 🙂 Jag har Katrin Zytomierskas bok, men den är inte så himla bra. Allt som man behöver veta finns nog på internet, likadant med recept så nä, det ska nog gå helt gratis! Lycka till hur du än gör!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *