Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Sen kvällsmat

February 8th, 2012 | Posted by Jess in Mat. | Tyskland.

Igår var Eric så himla sen att ätandet av kvällsmaten inte inträffade förrän runt 21 på kvällen. Idag var det jag som gick och handlade för sent, och började då också laga mat för sent. Därför har vi fortfarande inte ätit middag och nu börjar jag bli HUNGRIG. För att göra allting mer sen så hade jag inte läst igenom receptet ordentligt och det visade sig att degen skulle jäsa två gånger, 30 minuter varje gång. Men grabbarna är tålmodiga och väntar tyst, desstutom jobbar de allihop flitigt framför sina datorer så de har nog inte ens märkt än att maten är sen. Vad blir det då för kulinariskt äventyr idag undrar ni avundsjukt. Jo det ska jag berätta: Det blir tomatsoppa och focaccia. Tomatsoppan, ska tilläggas, är gjord på riktiga tomater istället för konserver. Många på tasteline och ica.se kommenterade negativt mot konservtomater och jag var såå sugen på grönsaker att jag la lite extra tid på att skålla och skala tomaterna för en riktigt god soppa. Som nu står i köket och blir varm i väntan på att focaccian med rosmarin och fetaost äntligen ska bli färdig. Vattnas i munnen bara jag tänker på det. Ska gå och kontrollera färdighetsgraden nu. Bis später!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *