Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Secondhand rockar billigt!

September 20th, 2012 | Posted by Jess in Sverige.

Gud, känns som att världen redan vet allt. Tackar Facebook, Twitter och Instagram för det. Fast det finns inga forum där lite längre texter passar lika bra som här, på min egen lilla blogg.

Idag har jag inte läst ut några böcker (igår låg jag på sängen i tre timmar och sträckläste hela Jonas Gardells bok “Torka inga tårar utan handskar” (som för övrigt var något sjuksköterskor blev instruerade under HIV-virusets första spridningsdagar)). Däremot har jag varit på power walk och hamnade på Myrorna där jag tänkte försöka få tag på några heminredningsdetaljer mitt arma studenthem saknade.

Det blev lyckat. Och istället för att äcklas av min egen konsumtion så kände jag att de pengar jag la på begagnade saker där går till något bra. Det är miljövänligt och fint och moraliskt försvarbart på alla sätt. Och dessutom lyckades jag undvika handla en jättefin stickad klänning som jag inte behövde och höll mig till min lilla lista.

Fyrtio kronor senare och jag vandrade stolt hemåt i blåsten med följande saker i min (naturligtvis medhavda) shoppingbag:

1 st superstor tekopp för frusen och godissugna tillfällen

1 st vit porslinsmugg för förvaring av de mest använda sminkprodukterna i badrummet

2 st gammeldags kökshanddukar med monogrammet I.H. Skitbra kvalité. Lite gula fläckar som jag tänkte försöka få bort med linfröolja. Claras tips.

 

 

Jag är nöjd!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *