Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Resten av första dagen i mars

March 1st, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Idag hade den sista kursen premiär, så nu har jag varit i alla klassrum som kommer att användas och träffat alla lärare som kommer att undervisa. Känns bra. Dagens var den enda kursen som alla vi fyra från Europa var tvungna att ta, det såkallade Core Topic som det heter. Kursen heter The Modern International System och handlar om hur världspolitiken har sett ut de senaste hundra åren och varför vissa områden i världen är länder och vissa är stater.

Detta är också den kursen som jag tror kommer bli svåraste, jobbigast och tråkigast. Mest för att jag inte är alls intresserad av ämnet. Jag har sagt det förr och jag kommer säga det igen: Jag är en humanist, ingen politiker. Skulle det vara så att politikstudier också anses vara humanistiska så är jag väl en politikhatande humanist. Men visst. Det ska väl gå bra. Bita ihop var det som gällde va?

I den här kursen kommer vi att behöva skriva en uppsats och en tenta. Så då visade det sig att den där läskiga tentaperioden som jag oroade mig så för innan, bara innehåller en tenta för min del. Visserligen blir ju dagarna innan tentaperioden hektiska och det är många ord och uppsatser som ska komponeras, men samtidigt så passar det mig bättre. Inbillar jag mig iallafall. Vi får ju svaret på det när terminen är över.

En annan skillnad här är att de flesta professorer och kursansvariga inte tror på omtentor och om-inlämningar. Blir du inte godkänd på första momentet så får du inte göra om, utan hoppas att andra momentet, som oftast är värt mer poängmässigt, går bättre så att du blir godkänd i kursen ändå. Vad som händer med oss internationella studenter om vi misslyckas vet jag inte ens. JAG tänker då inte stanna längre för att skriva nya uppsatser!

Efter att politiklektionen var över hängde jag i biblioteket en stund. Funderade ut hur man skriver ut, kopierade mitt studentkort och väntade på emailbesked från en av damerna som har hand om oss. Jag hittade nämligen ett papper som Malmö Högskola måste ha tillbaks underskrivet denna veckan. Så nu ligger det på Dianas kontor så ska jag hämta det imorgon eftermiddag för att sen scanna och maila det till andra sidan jorden.

Nu är jag hemma igen. Med kurslitteratur, konstig magkänsla och saknad efter Eric. Ska försöka jobba undan lite Creative Writing nu innan kvällsmat och Biggest Loser Australia väntar. Hejdå Sverige!

Vi hörs!

Förresten, här ser ni schemat som det kommer att se ut resten av terminen. Alltså hyfsat lite lärarledd tid, men ändå mycket att göra!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *