Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Rensa, organisera och puttra fram med fond i handen

August 5th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

Jaha, då var det bara 363 inlägg kvar då, innan jag kan slappna av med det här bloggandet igen. Om man ändå hade kunnat tjäna någon liten slant på detta skrivande, då hade motivationen varit en annan, misstänker jag. Men den är fortfarande där, den här gången, oroa er inte!

Idag, söndag, har vi mest satsat på att överleva värmen. Vi är ju vakna så himla tidigt alltid, på grund av barn av olika slag, så det går att få gjort en del iallafall, innan solen steker sönder orken. Eric var ute i garaget i förmiddags och rensade bland alla grejer där och lyckades bära ner mycket av vårt mög, sulky, barnkläder i plastlådor, liggdelen till vagnen och liknande, i vårt nya lilla källarförråd som vi äntligen fått tillgång till. Det känns skönt att ha ordning, märkte vi, så rensandet och ordnandet fortsatte här inne sen.

Elsa och Ville sprang mellan rummen också och lekte här och där. Ville, som länge varit rätt kinkig och missnöjd, har blivit en helt annan kille sen han lärde sig gå. Innan ville han helst bli buren hela tiden, nu puttrar han själv fram, bär omkring på grejer och är allmänt mysig. Det är skitkul dessutom, att se vad han har hängt upp sig på för pryl för dagen. Idag var det två sådana där fond-gelé-klumpar som han hittade i skafferiet. Elsa tyckte synd om sig själv för att ingen hade tid att leka med henne, men så hade hon plötsligt byggt en koja bakom soffan i vardagsrummet och höll på att organisera en fiskedamm för Lisas vänner där.

Till lunch bjöd vi upp svärföräldrarna på lunch och försökte göra en plan för den helg, som inträffar väldigt snart, då de ska barnvakta och Eric och jag ska på bröllop. Men vi får väl se hur det blir med det där, jag känner mig medelpositiv till planen just nu.

Nu sover barnen och Eric och jag ska fortsätta plöja Orange is the New Black.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *