Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Renande fotbad och hårdhänt massös.

March 17th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | WOW!

Imorse gav vi oss av mot det stora köpcentrumet för ett besök på spa:t som de har där. Jag var inbokad på en nack- och huvudmassage samt ett väldigt speciellt, skulle det visa sig, fotbad. Som tur är så var det ingen som skulle klämma särskilt mycket på mina fötter, annars är ju det ett problem för mig. (Så jag har ingen förståelse alls för mitt beslut att välja en behandling som involverar fötter.) Iallafall så satte de mig med fötterna i en balja med hett vatten. I baljan låg också någon form av reningsverk som var kopplat till vägguttaget. Om handen fick jag ett armband med svag ström som pulserade en i blodådern på insidan av handen.

Sen satt jag där i trettio minuter och såg vattnet färgas mer och mer äckelbrunt. Det var då olika betydelse på färgerna, beroende på vilken del av min kropp som renades för tillfället. Grönt var till exempel gallan, orange njurarna, blått urinblåsan och så vidare. Nu vet ju inte jag hur mycket hokus pokus detta är och efteråt kände jag väl ingen skillnad direkt. Men mannen som torkade mina fötter efteråt, där har vi fotkontakten iallafall, lovade att de människor som gör detta ofta ser skillnad på vattnet och är inte lika “smutsiga” på insidan som jag.

 

 

Efter fotbadet var det dags för massagen. Den var väldigt hårdhänt, men välbehövlig. Kvinnan lade hela sin tyngd på sina pekfingrar som hon körde ner i min hårbotten och sen tryckte hon sig fram över hela skallen. Även ansiktet och nacken fick sig en rejäl genomkörare. Det var skönt och smärtsamt samtidigt, man märkte också att hon kunde sin sak.

När alla var klara, Lindsey körde till och med akupunktur(!) så gick vi och mathandlade och sen körde L oss hem igen. Det var typ det enda vettiga jag gjort idag.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *