Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Pyssel-Jessica

February 10th, 2012 | Posted by Jess in Filosoferande. | Kärlek.
Jag nämnde det ju innan i samband med Theos blöjtårta att jag gillar att pyssla. Det här ska INTE bli en pysselblogg, oroa er inte, men jag kan kanske ändå få visa de gånger jag anser att jag gjort nåt fint som världen förtjä nar att njuta av? Ja, det får jag, bestämmer jag nu, diktatoriskt och bra. Min lilla tjej Grace, som jag började jobba som nanny hos när hon bara var 6 månader, får varje år en massa kort av mig. Vi snackar nyårskort, alla hjärtans dag-kort, påskkort, sommarkort, halloweenkort, födelsedagskort och julkort. Det är så roligt att köpa lite dyrare pysselpapper och fina applikationer på Ebay eller Panduro och sen pyssla loss till någon som verkligen uppskattar, älskar rent av, att få post. Tyvärr har  jag bara foto på ett av hennes kort, julkortet från i vintras. En tredimensionell, glittrig snöflinga!

I januari fick samma Grace en försenad födelsedagspresent av mig. Ett set med fina, vintage-style ugglor som jag hittade i en liten pappersaffär här i Bockenheim. De klippte vi ut tillsammans och klistrade ihop och nu leker hon så försiktigt med hela ugglefamiljen. Hon berättade också gravallvarligt för mig att ingen annan fick leka med dem, bara hon som är stor tjej och tar det lugnt med dem. Mycket klok.

Sista pysslet för idag är en   halloweengrej som jag gjorde tillsammans med 4-åriga Marianne i min första nannyfamilj i Tyskland. Det var Halloween ochhon var besatt av Musse och Mimmi. Många resor fick vi båda tiden att gå genom att jag berättade långa, komplicerade historier om Mimmi och Musse och deras vän Marianne och deras äventyr. Därför fixade jag två perfekta pumpor och lite höstäpplen från trädgården. Resultatet, efter många timmars karvande då stackars otåliga barnet redan hade tröttnat, blev två mysiga halloweenpumpor i Disneyanda. Kortet är lite suddigt, men man kan nog ändå se deras öran, Mimmis rosett och ögonfransar och de söta musnosarna.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *