Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Problem på min skala

June 12th, 2012 | Posted by Jess in Filosoferande.

Det är väldigt viktigt att inte jämföra sig själv med andra. Jämför med dig själv istället. Lättare sagt än gjort, naturligtvis, men såhär. Det finns alltid någon som har det värre, men det betyder inte att man inte får lov att beklaga sig ibland och tycka synd om sig själv i perioder.

Även fast barn svälter i Afrika och regnskogen skövlas i tropikerna, så måste jag ändå få lov att sucka lite över att det är kallt och dåligt isolerat i Adelaide just nu. Mina problem rangordnas på en intern skala som bara gäller mig. Dina problem rangordnas på din skala. Jämför bara med dig själv.

Även fast det det finns människor som är obotligt sjuka i hemska sjukdomar och andra är så överviktiga att de inte kan lämna sitt hem utan hjälp så måste jag få lov att beklaga mig lite över att jag inte är nöjd med hur tjocka mina överarmar är. Det är ett problem på min skala, kanske inte på din. Jämför bara med dig själv.

Även fast det finns studenter som lägger ner nätter, dagar och veckor på att skriva uppsatser och andra har dyslexi, inte förstår språket, eller inte ens får gå i skolan, så måste jag ändå få lov att sura lite över att jag inte får lika höga betyg som jag skulle vilja ha. (Samtidigt som jag vet att jag hade kunnat lägga ner mer tid på det och kanske höjt mina resultat en aning..) Återigen, jag sätter det problemet också på min skala.

Även om det finns människor som har sina partners i krig, eller har förlorat dem för alltid och andra fortfarande letar efter sin stora kärlek så måste jag få lov att svära lite över att jag inte träffat min pojkvän på fem månader. För idag är det överst på min skala över problem. Jag saknar honom så.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *