Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Playdate på svenska

August 11th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

I tisdags fick vi fint besök när Izabella och Noah släntrade in genom dörren nere hos mina svärföräldrar. Vi hade bestämt träff i trädgården där vår uppblåsbara pool finns. Det var varmt, men inte supersoligt, vilket var så skönt. Det har liksom hettat i ansiktet konstant de senaste 8 veckorna nu. Ville hade redan kastat blöjan och hoppat i plurret, men Elsa ville vänta på sin kompis. En liten sväng badade de sen bara, innan Elsas rum lockade mer och vi packade ihop oss igen. Då hade vi i och för sig hunnit med både att fika lite på kex och äpplebitar, kissa i trädgården och sprungit nakna så att alla tänkbara kroppsdelar luftats.

Väl uppe hos oss försökte Izabella och jag uppdatera varandra med allt som hänt sen sist. Det gick bra mellan varven, men sen var det ju hela tiden någon unge som behövde ha uppmärksamhet, snytpapper, medling, bokuppläsning och så vidare. Men ändå, mysigt att få hänga med de där två fina människorna som vi träffar allt för sällan trots att vi bor så nära, men livet bara rusar iväg och jag vet inte när vi ska få till det igen, men ändå. Suck. Babbel babbel.

Vi flyttade oss in i köket sen och började ordna kvällsmat, en deconstructed pastasallad så att säga. Det vill säga, en pastasallad där alla ingredienserna låg noggrant sorterade åp en stor bricka så fick var och en plocka ihop sina favoriter. (Elsa: pasta, cremé fraiche, parmesan, bacon och tomat. Ville: pasta, pesto, parmesan, kyckling, ärtor, gurka och paprika. Jag: Allt redan tidigare nämnt plus mozzarella, feta och salt.) Sen fick ungarna varsin glass som de åt på den solvarma balkongen, innan det var tid att ta avsked igen.

Mysig eftermiddag och jag är så glad att vi kan ses mitt i veckan, trots att Noah är på förskolan och Izabella jobbar och vi inte längre bor grannar. Världen känns liksom lite mindre då.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *