Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Planerar resa

February 28th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Resa.

 

 

Jag var så glad innan idag när det visade sig att Marleen, min utbytesstudentvän från Holland som pratar engelska som en australier, ville följa med mig till Sydney senare under terminen. Vi kollade resor på påsklovet som vi har eftersom det varar i två veckor, men då har alla Aussieungar ledigt från skolan så det var dyrt och uppbokat att åka då. I juni däremot, hittade vi billiga biljetter, tror det skulle kosta runt 170 dollar för att åka fram och tillbaks, det är ungefär 1200 svenska riksdaler.

Eftersom tiden då vi hade tänkt resa egentligen är examsperiod så kände vi oss lite rädda för att boka utan att säkert veta att vi inte har några tentor då, så vi bestämde oss för att vänta till slutet av den här veckan då alla lärare talat om vad som ska hända.

Sen kom Marleen över när tjejerna höll på att laga middag och vi hängde i köket. Hon berättade att hon inte kan åka ändå eftersom hon inte har några pengar (samma situation som jag) och dessutom ska hon dit med sin pojkvän som kommer och hälsar på nån vecka senare. Såklart kan jag förstå henne och jag hade antagligen resonerat likadant, men det var ändå lite trist besked.

Nu har jag frågat tyska Julia om hon vill med, annars åker jag själv. Till Sydney ska jag och är det billigt och passar mig så får det bli så!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *