Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Pizza LCHF-style

May 22nd, 2012 | Posted by Jess in Mat.

I torsdags, innan jag stack iväg till Alice Springs morgonen efter, så var det pizzabak som gällde borta i Community Center. Jag ville också baka pizza och satte igång att googla recept på LCHF-pizzabotten. Fyllningen i sig är ju inte så farligt, men botten är bara vitt mjöl i vanliga fall.

Jag hittade det här receptet som blev bra för mig eftersom jag inte hade så värst många ingredienser hemma. Det blev som en stor, platt pannkaka som smakade mycket ägg och olivolja. Helt okej som den var, men jag kryddade med lite oregano och basilika för att få lite pizzakänsla. Sen var det där med tomatsåsen. Den som man köper är väldigt ofta full av socker och det är jag rädd för så jag improviserade fram en egen.

Jag la körsbärstomater och paprikabitar på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor. Sen hällde jag på salt, peppar, örtkryddor och massa olivolja och rostade i ugnen på hög värme. Sen mixade jag alltihop slätt och hade en mycket god och smakrik tomat- och paprikasås som såg ut lite som bebisbajs, men som smakade perfekt!

Väl på eventet så lastade jag på en massa ost, feta och mozzarella, svamp och pepperoni på min pizza. Den blev väldigt god och jag blev lagom mätt och nöjd. Bra att veta liksom, inför framtiden, att jag kan äta pizza om jag är sugen. Nästa gång ska jag nog testa något av Åses recept istället.

Nu vet ni.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *