Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Pizza i Fitzroy, Melbourne

April 22nd, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Mat.

Gårdagskvällen i Melbourne blev väldigt bra. Jag satte på mig en massa smink eftersom jag sällan får anledning att göra det annars, och blev sen upphämtade av Alicia och hennes pojkvän Michael. Vi åkte till en liten förort i närheten, parkerade bilen och gav oss iväg för att hitta nånstans att äta. Som sagt, så åt jag kolhydrater igår, så när de föreslog finare italiensk pizzeria så hade jag inga invändningar.

Maten var AS. GOD. Som Alicia sa, man kunde smaka att det var lagat med kärlek. Kärlek och riktigt bra råvaror. Vi åt bröd med färsk mozzarella och aubergine i olja, vi delade på två pizzor (en klassiker med prosciutto och ett wildcard med ansjovis- och aubergineröra) och en ruccolasallad med gorgonzola och valnötter. Till detta dracks det pinot noir och vatten. Så himla gott. Och jag krängde inte som jag brukar, utan åt sakta och eftertänksamt tills jag inte var hungrig längre.

Sen funderade jag en extra sväng på om jag skulle slå till på en Salted Caramel Pannacotta med frukt och nötter, men det hoppade jag faktiskt över. Istället gick vi vidare, satte oss ute i sommar/höstnatten och drack varsin drink. Jag drack, naturligtvis, en Vodka Cranberry.

Sen fick jag skjuts hem och kvällen var över.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *