Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Påsk i isoleringen

April 13th, 2020 | Posted by Jess in Annat.

Det är söndag igen tänkte jag säga, men det är inte söndag, det är måndag. Påsken är över för i år och våra planer på att ha en repris av förra årets soliga, chokladtäckta påsk med Erics syskon och deras barn gick i stöpet. Pga Frau Corona, såklart. Men det blev okej ändå. Jag gjorde god mat, bland annat skagencheesecake, dubbelmarinerad fläskfilé, foccacia, skinkrullar med svenskt tunnbröd och ostbricka. Barnen fick besök av både den svenska och den tyska påskharen. Den svenske kom i lördags med ägg gömda i vardagsrummet. De var fulla av godis, så mycket att Eric förvånat tittade på mig och gapade. Han är ju inte uppväxt i familjen Godisgris/Sjöstedt. (Fast å andra sidan har han egentligen känt oss länge nog för att ha koll på hur det går till…) I de äggen låg också ledtrådar till extrapresenter som inte fick plats i äggen. Elsa fick en enhörning med glitterhorn och regnbågssvans och Ville fick en svart häst som han direkt döpte till Schwarzer Mond, svart måne. Både blev så glada och lekte med sina nya djur i trädgården hela eftermiddagen.

Jag gosade med Liva och Eric drog bort en massa buskage från djungeln till trädgård som härjar här ute. Det är så bra med mjuk bebisnacke; den lugnar nerver, får hjärtat att slå stadigare och påminner hjärnan om vad som verkligen är viktigt i livet.

Söndagen var vi i trädgården redan på förmiddagen för då hade den tyske haren gjort ett stopp där och gömt en massa ägg och presenter och choklad i buskar och prång. Till och med Eric och jag fick present! Handgjorda tvålar som min svägerska i Berlin gjort, jättefina och luktar så gott. Barnen fick styltor och fallskärmsgubbar och choklad och klistermärken och små böcker. Och Liva fick en gullig trägroda som man kan både suga på och låta med, bara en sån sak. Det var barnens faster och faster+farbror som ordnat så fina saker och jag är så tacksam för att vi har dem, fast de fortfarande inte träffat Liva och nu som sagt ju blev stoppade den här gången.

Ja, och sen blev det mer häng i trädgården och mer choklad och idag har det varit dåligt väder, men det blev ändå nån timme trädgård mellan skurarna. Jag har gått igenom tre garderober och sorterat ut en massa kläder som var för små. Det är ju sören vad alla växer hela tiden! Skrev även upp vad alla behöver shoppa för att klara sommaren. Elsa önskar sig enhörningar på allt, Ville vill bara ha grönt eller leopardigt och Liva är fin i ljusblått, gammalrosa och allt i bebisstorlek, really.

Imorgon kör ”vardagen” igång igen. Eric jobbar hemifrån och jag sköter markservicen. Och jag gillar det! Älskar det! Inte inspärrningen och karantänen och kaoset i mataffären och isoleringen, men att vara med mina barn. Och det är jag ju alltid, oavsett virushärj eller inte.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *