Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Öronsår

March 29th, 2016 | Posted by Jess in Ungen

Elsa är just nu inne i en väldigt gnällig fas. Hon piper och beklagar sig i stort sett konstant, från det att hon vaknar på morgonen tills att hon går och lägger sig på kvällen. Det känns som att hon är frustrerande för att jag inte förstår vad hon menar. Ofta gnäller hon liksom till och pekar på nåt eller visar nåt tecken. Då säger jag vad jag tror att hon menar, typ “Ja, en liten hund!” eller “Fönar pappa håret? Ja, det gör han. Det är fönen vi hör.”

Men om jag inte förstår och inte säger rätt så utbryter Den Stora Katastrofen och hon kan gråta/gnälla i 10 minuter. Sen lugnar hon ner sig i några minuter tills boken inte vänder blad själv, jag stänger kylen innan hon har hunnit dra ut alla grejerna, jag säger att hon inte får slicka på mattan.

Jag försöker vara så förstående som möjligt och stötta henne där jag kan, men ibland måste jag också säga till henne att skärpa sig. Då gör hon inte det för hon är bara ett år gammal. Hon håller på att bli stor, hon har börjat gå några steg på egen hand och hon håller nog bara på att reda ut situationen liksom. Ungen vår.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *