Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Öronont och cykelväntan

July 20th, 2013 | Posted by Jess in Tyskland.

Mår inte bra idag. Har ont i kroppen och i huvudet, men framför allt i öronen, båda två. Som tur är så är helgen här med slöande och senare morgnar. En vecka av fyra på sommarjobbet är avklarad, jag biter ihop och tänker på pengarna när ungarna skriker och vägrar att lyssna och resten av personalen är slö.

Igår valde jag att göra min ömma kropp en otjänst genom att traska till puben med Eric och Kai. Vi stannade inte så länge, två glas sauergespritzen Apfelwein (äppelvin blandat med mineralvatten) blev det. Och massa prat på en bänk utanför lokalen där jag träffade Eric för snart fem år sen. Sen tog vi tåget hem igen och somnade sött.

När klockan sen ringde imorse och det väntades lägenhetsvisning var jag inte riktigt okej med det. Men det fick gå ändå. Lägenheten hade fina golv, bra läge och var lagom stor. Däremot var man tvungen att hyra ett garage (som vi inte behöver) för 70 euro i månaden, plus att det var med mäklare och utan kök. Så nä, det var inte vår lägenhet. Däremot har jag nu kommit fram till att Eschersheim och allt som ligger längs med tunnelbanelinjerna U1, U2, U3 och U8 är okej. Ni som känner till Frankfurt vet vad jag snackar om, ni andra får gissa.

Nu ska jag snart skypa med mamma, tror jag, sen blir det romantisk picknick i parken ikväll. Imorgon måste jag jobba lite, översätta den där boken som jag försöker bli av med. Samtidigt väntar jag på min examenspresent som jag beställde förra veckan, en blå damcykel som jag både behöver och vill ha. Mm. Så är det. Vi hörs väl dådå?

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *