Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Oh la la! Klick klick! Mmmm! Sniff sniff! Smask!

March 30th, 2016 | Posted by Jess in Bröllop

Det är ganska lugnt på bröllopsplaneringsfronten den sista tiden. Vi ska till Sverige en sväng igen i maj och träffa en massa människor som ska hjälpa till på den stora dagen:

  • Oh la la! Jag ska till den bokade frisören och testa frisyr och makeup. Är livrädd inför detta då jag hör till den sortens människor som nickar och falsk ler i spegeln efter en klippning och sen störtgråter så fort jag slagit igen salongsdörren bakom mig. Men jag ska ta med mig några inspirationsbilder, utskrivna och tydliga. Samt försöka vara tydlig och ärlig om vad jag tycker om resultatet.
  • Klick klick! Vi ska träffa fotografen! Det var en kamp att hitta en sådan kan jag tala om. Eftersom vi fick byta datum och klödda runt en massa så var vi ordentligt sent ute med att boka en fotograf. Det visade sig att de som är bra och lätta att hitta via google är bokade cirka 8 år fram i tiden. Så kändes det i alla fall när alla jag mailade antingen var upptagna redan eller för dyra. Visste ni att de flesta erfarna fotografer vill ha runt 30000 kronor för en heldag med bröllopsfotograferande? (Och nej, jag slant inte på 0-tangenten.) (Och ja, kan förstå att det är mycket jobb både före, efter och under för dem, men det är fortfarande mycket pengar för oss.)
    Fick tillslut tag på en tjej som heter Emelie och supertrevlig. Hon är nog inte den mest erfarna i gänget av skånska bröllopsfotografer, men har väldigt fina bilder på sin hemsida och ett pris som vi känner är okej.
    Henne ska vi alltså träffa i maj, prata ihop oss, lära känna varandra och köra en liten provfotografering. Elsa ska också med så förhoppningsvis får några fina familjebilder på köpet!
  • Mmmm! Sen hinner vi med ett möte med cateringfirman också. Deras mat testade vi ju sist vi var hemma, men nu ska vi snacka detaljer och bestämma menyn. Det känns jättespännande. Ska bara komma ihåg att diskutera med Eric först vilka ändringar vi vill göra i deras ursprungliga förslag. Tror mest det gällde mingel-snacksen och förrätten om jag minns rätt. Vill också försöka få koll på hur de brukar lägga upp en sådan kväll som väntar. De ordnar personal också så det är smidigt och bra för oss.
  • Sniff sniff! Sniff sniff syftar inte på en knarklangare som ska ordna heroin åt oss, utan floristen! Jag var där som hastigast i februari och fick preliminära priser samt förtroende för den passionerade floristen som hjälpte mig. Han kunde verkligen sina blommor. Dock visade han bilder ur en brudbukettsbok från 1994 typ, så jag fick ta fram Pinterest och visa hur jag tänker. Vilket inte är klotrund bukett med röda rosor. (Inget ont mot er som gillar det, men det är inte min grej.) Ska ha med papperskopior på det jag gillar tänker jag, så kan de behålla dem och vi hoppas på det bästa. Dessutom lämnar jag nog Elsa hemma så att vi i lugn och ro kan gå igenom allt, utan att hon blir otålig och gnällig.
  • Smask! Tårtan ska också ordnas! Där är jag fortfarande lite osäker på vem som ska få äran att fixa den, men det lutar väl åt ett bageri nära där mina föräldrar bor. Vi måste prata smaker och utseende och det faktum att jag inte vill ha en med separata våningar på olika fat. Hoppas de kan ordna det. Och hoppas att jag inte måste gå ditt klockan 6 på morgonen för att vara säker på att bagaren är kvar.

Eventuellt tar vi en sväng ut till lokalen också, så att Eric får se den live. Det finns också ett café på orten som jag har mailat utan att få svar (fyra veckor sen) som jag kanske vill ha till att fixa nån bit mat eller så också. Så ja, Sverige-trippen är helt klart proppad med möten och beslut och det känns skitkul. Det blir nog bra det här!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *