Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Nya tidsskillnaden.

April 1st, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Sverige.

Så ja, då har vi här borta i Adelaide gått tillbaks till vintertid. Så himla skumt, man tycker att det skulle funka likadant som i Europa och det gör det ju på ett sätt, men inte samtidigt.

Från början var tidsskillnaden plus 9,5 timmar Europa- Adelaide. Alltså Adelaide var 9,5 timmar före Europa i tiden. Alltså när klockan var 23 på kvällen i Sverige den 1 mars så var hon 8.30 på morgonen den 2 mars hos oss.

Sen flyttade ni ju fram er klocka till sommartid, så då närmade ju ni er mig, alltså var det då bara 8,5 timmars skillnad. Det varade i en vecka. För igår flyttade vi tillbaks vår klocka eftersom vi gick in i vintertid. Alltså närmade vi oss er ytterligare en timme. Så nu är skillnaden 7,5 timmar. Vi ligger 7,5 timmar före er i tiden. Eller som jag brukar tänka för att göra det lättare/svårare: Ni ligger plus 4,5 minus 12.

Ja. Bry er inte om det där sista.

Det enda som är liite dumt med den här nyaste omställningen är att det är svårt att prata med Eric på kvällen eftersom klockan är väldigt mycket där borta hos er när jag väl vaknar i Adelaide. Men vi fixar det, han och jag.

Positivt är att ni vaknar tidigare och är aktiva på Facebook tidigare än innan, det gillar vi.

Det märks däremot inte på temperaturen att vi är inne i hösten och går mot vinter…

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *