Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Nu har jag bloggat igen!

November 12th, 2015 | Posted by Jess in Bloggbloggblogg | Tyskland. | Ungen

Förra veckan var fin för då hade Eric tagit ledigt från jobbet på torsdagen och fredagen, så vi umgicks lite här hemma och jag målade och sydde och gjorde sånt som går långsammare när Elsa tvingas underhålla sig själv på ett täcke på golvet.

Sen var vi i Bad Homburg en del och träffade alltså Elsas kusin Filip som är runt 100 dagar yngre än henne. Det var mysigt. Det är två väldigt olika barn vi har satt till världen, men jag gissar att om nåt år eller så kommer de tre månaderna åldersskillnad synas särskilt mycket. Kul med en kusin som är lika gammal som man själv ju, det hade inte jag!

Hösten närmar sig Frankfurt och även om vi har fint väder än, med ganska milda temperaturer, så jobbar jag ändå på att hitta en vinterjacka och en varmare mössa till Elsa. Hon jobbar mest på att lära sig krypa. Inga leksaker är rolig mer än nån minut och sen börjar det pipas och gnällas. Jag tror hon är väldigt sugen på att kunna ta sig fram själv, men än så länge är det inte så lätt. Hon rullar och trycker sig bakåt med handflatorna mot golvet och är duktig på att ändå komma dit hon vill, om inte annat så så småningom, men naturligtvis hade det varit effektivare att kunna krypa.

Känns fint att vi har lite mammakompisar nu också. En liten grupp med mammor som alla har tjejbebisar, tyskar, som vi träffade igår hemma hos den ena. Trevligt. Plus att vi i kyrkan lokaliserat en tysk tjej som har barn med en svensk och dem tycker vi också om. Dessutom finns ju mina gravida svenska vänner här och de gamla godingarna från Erics krets, så det är bra. Bättre än för några månader sen då jag kände mig rätt ensam. Men så blir ju Elsa också äldre och är med mer och kan mer och lyssnar mer och vi skrattar och busar mer tillsammans. Så himla kul. Vår fina unge.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *