Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Nu drömmer jag om ett hem igen.

January 25th, 2013 | Posted by Jess in Filosoferande.

Jag längtar mer och mer och mer efter ett riktigt hem. Min bästa vän Emelie och hennes fina kille Martin har köpt ett stort hus de ska flytta in i nästa vecka och jag är så himla glad för deras skull. De kommer få en rejäl trädgård, stort kök, öppen spis, badtunna och en massa sovrum och plats. De får dekorera och möblera och interiorera och planera och inreda. Det kommer bli så bra!

Samtidigt är mina föräldrar på god väg att lämna in bygglovsansökan för att få göra om en liten sommarstuga i skogen till sitt drömboende. De har fått bestämma allting själv, var väggarna och fönstren och dörrarna ska planeras. Vilket rum som ska vara kök och hur stort badrum de vill ha. Drömmen alltså. Där kommer jag nog inte vara förrän om kanske… tio år? Utan att överdriva. Det krävs mycket pengar och stabilt liv innan ett sånt projekt kan ta sin början.

Men jag behöver inget egendesignat hus och heller ingen badtunna. Jag vill bara ha en plats att bo på som känns som hem för mer än ett år framåt. Jag vill kunna måla om och tapetsera och sy gardiner och leta fina saker på loppis. Jag vill ha ett kök som har mer än 1,2 kvadratmeter bänkyta, en lägenhet där jag inte måste plugga vid köksbordet, ett sovrum där huvudkudden inte befinner sig precis bredvid den pipande köksfläkten.

Jag vill packa upp mina studentpresenter och samlat porslin och börja använda dem. Jag vill ha alla mina böcker samlade på en vägg. Jag vill ha krukväxter i matchande blomkrukor och mysiga mattor på golvet. Jag vill ha en diskmaskin. Och en tvättmaskin som inte stannar när tvätten är dyngsur och man måste ringa vaktmästaren för att öppna. Alla mina saker på samma ställe, vila och låta inredandet ta tid, bo in mig.

Snart är det dags för mig också, då är jag 27 och har förhoppningsvis en kandidatexamen i handväskan. Då letar jag upp en ljus, fräsch, lagom stor lägenhet med diskmaskin och studentporslin i ett okej område. Och sen flyttar jag in där tillsammans med Eric.

Tänker mig nåt liknande för vårt blivande vardagsrum.

Tänker mig nåt liknande för vårt blivande vardagsrum.

Visste väl att jag bloggat om detta tidigare! Nämligen den 23 april 2012, i Australien. Här är det inlägget om ni vill ha lite repetering: Drömmen om ett hem

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *