Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Nattpromenad i Warrawong

June 28th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Gårdagens utflykt gick alltså till ett såkallat Animal Sanctuary, en djurpark där de tar hand om och skyddar djuren. Typ. Vet inte om det finns en korrekt svensk översättning. Tillsammans med Diana, som är vår kontaktperson för stipendieprogrammet, åkte Alessandro, Matheusz, Marleen och jag ungefär i trettio minuter från universitet och anlände till Warrawong Animal Sanctuary i Adelaide Hills. Diana körde och jag gav vägbeskrivning från framsätet medan de andra tre satt inklämda i baksätet. Vi var framme ungefär 17.30, precis i skymningen och fick snabba oss ikapp resten av gruppen som var inne i parken.

Sen påbörjade vi en liten vandring i mörkret och spanade samtidigt efter alla de djur som lever där och som bara kommer fram på kvällen. Vi stod i tjugo minuter vid en damm och försökte se näbbdjur som bodde där, men de ville inte komma fram. Guiden hade ficklampa med ett starkt ljussken och hon var väldigt duktig på att upptäcka djur i buskar och träd. Vi såg bland annat kängurur, wallabies, opossum, fåglar, koalor och en del andra mindre pungdjur som jag inte vet vad de heter på svenska.

Det var väldigt, väldigt, VÄLDIGT kallt, men också väldigt mysigt att gå omkring där i mörkret. Det var ganska uppenbart att djuren var trygga, men samtidigt inte orädda och jag föredrar verkligen dessa inhägnader där djuren lever i princip som vanligt, framför djurparker där de är inspärrade i trånga burar. Bra kväll!

(Har tyvärr inga bilder eftersom det var mörkt. Och en kamerablixt i ögat på ett djur räknas som djurplågeri. Har jag bestämt.)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *