Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Näsfläcken ska bort!

June 26th, 2012 | Posted by Jess in Ego.

Jag ska till tant doktorn på fredag! Huddoktorn! Hudterapeuten eller vad hon nu vill kalla sig. Som av en slump så tittade jag ut genom bussfönstret i rätt ögonblick idag och såg en liten klinik som låg precis vid en busshållplats (= enkelt att ta sig dit). Jag antecknade internetadressen och kollade upp stället nu när jag kom hem. De gör det som jag vill ha hjälp med, nämligen den här röda fläcken på min näsa som jag hatar. Alla tror att det är en finne och den går inte att sminka över utan att jag ser ut som en drag queen. Dessutom har jag haft den i sex månader nu, utan att den försvunnit.

Iallafall. Det är en såkallad broken capillary, sprucken kapillär (hemmagjord översättning) som de behandlar med en laserstråle. Jag ringde trevliga kvinnan som har studion och hon förklade att det gör ont, men är över inom fem minuter och att fläcken försvinner medan hon gör det. Hon bränner ihjäl blodkärlet typ, dålig (och ganska dramatisk) svenska, men ni fattar.

Jag förklarade mitt läge med hemresa på tisdag och bad om en tid på fredag och eftersom det är en ganska snabb procedur så kunde hon trycka in mig klockan elva på fredag. Spännande va!?

Ska tilläggas att jag har forskat kring den här fläcken och hur jag skulle kunna få bort den, i många månader. Jag har läst på om olika metoder, olika lasrar och finkammat olika hemsidor och kliniker. Nu blir det alltså av. Och ja, jag inser att jag kanske är lite fåfäng och att det är en onödig sak att lägga pengar på, men den stör mig verkligen och har gjort ett bra tag. Punkt.

Håll tummarna att potatisnäsan min är jämnbeige sen dådå!

 

Ser ni na’?

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *