Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Muffinsbak

May 5th, 2012 | Posted by Jess in Mat.

Jag har bakat idag! Mitt första seriösa LCHF-bak. Det blev citronmuffins med chokladglasyr. Jag var rädd och nervös, har liksom skrutit lite inför tjejerna om min bakförmåga och jag tycker fortfarande att jag är bra på att baka. Andra saker. Med socker och mjöl i.

Receptet på muffinsen kommer från Åse på 56kilo, men jag fick modifiera litegrann. Hade inte rätt sötningsmedel, hade ingen grädde och jag hade heller inget deciliter mått eller våg så när det kom till mätningen fick jag höfta litegrann. Dessutom är vår ugn supervarm så temperaturen sänkte jag och till skillnad från Åses så var mina muffins bara inne i ugnen typ en kvart.

Iallafall. Goda blev de tyckte jag! Jättegoda! Saftiga och fina med lagom citron- och vaniljsmak. Frostingen däremot, glasyren, blev inte så bra. Jag blandade smält sockerfri choklad med smör och philadelphia och det smakade inget vidare. Hade ändå på några för syns skull, men resten frös jag in, utan glasyr.

Mina sambos som smakade varsin höll god min, men de tvingades ju äta glasyren så det kan inte har varit så gott.. Jag bakade dock för min skull och nu ligger det 15 små muffins, en kolhydrat per styck, i frysen och väntar på kafferepstider.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *