Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Motion, migration och morotskaka

June 1st, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Mat.

Vinterns första dag inleddes med en rask promenad samtidigt som jag lyssnade på Christer i P3. Underbart. Sen satte jag igång och bakade en morotskaka efter Leilas numera klassiska recept som brukar bli bra. Tyvärr är vår ugn opålitlig och läskig, men det klarade sig med lägre gradantal och kortare gräddtid än vad receptet säger.

Kakan dekorerades sen med min nya leksak spritspåsen och så tog jag med den till ett möte med min stipendiekoordinator Diana och de andra europeiska stipendiaterna. Vi åt mackor från Subway, frukt och morotskaka, det blev alltså en väldigt kolhydratsrik dag för mig idag. Men det gör inget. (Ikväll ska jag käka halloumi och sallad till middag.)

Vi pratade om hur invandrare och utvandrare behandlas i olika länder, om hur migration är bra och om hur det australiska samhället skiljer sig från våra. Väldigt trevligt och givande måste jag säga, även om jag fick dåligt samvete efteråt för att jag har så mycket åsikter (negativa oftast) om Australien och hur de gör saker och ting här. Men Diana försäkrade mig när jag ville be om ursäkt att hon uppskattade min ärlighet.

Nu är jag hemma på sängen. Sov kasst i natt så det blir nog tidig läggning för mig. Ska som sagt käka middag snart, prata lite med tjejerna och sen så. Sen är denna dagen också över.

 

Morotskakan blev som vanligt en succé, alla verkligen älskar den, alltid, överallt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *